anlamadığım birşey var. ülkemizde tutacak o kadar çok takım varken ve gayette tarihi, mazisi olan kulüpler varken, bir insan neden hiç bir zaman gitmediği, görmediği, daha düşünce yapısını tam olarak anlayamadığı bir ülkenin yada bölgenin takımını tutar?
semt takımlarımız var, bölge takımlarımız var. ne bileyim illa üç büyükleri tutmak gerekmez sonuçta.
bu ülkenin bir göztepesi, karşıyakası, eskişehiri, bursası, diyarbakırı, rizesi, antalyası, kocaelisi, sakaryası.. varken nerden geliyor bu yabancı takım yavşaklığı çok merak ediyorum.
cidden kimseyi yermek amacıyla yazmadım bunları. sadece neden yabancı bir takımı aşırı derecede fanatik olacak şekilde tutar insanlar? bunu açıklamasını istiyorum. hatta özel mesajla bilgilendiren olursa daha da sevineceğim. saygılar.
ya kardeşim antalyalı oldum diye mecbur muyum ali zitouni'yi izleyip bir yerlerimi yırtmaya? messi'nin çalımlarını izleyip zevkten dört köşe olmak varken.
türkiyede oynanan futbolun kalitesi son 5 yılda japon kalesi kalitesine inmişken doğal olabilecek hadise. adamlar futbol oynuyor. bizimkiler takılıyor s2nin keyfine göre.
Sadece Türkiye'de Barcelona taraftarı olmak diye dar çerçeveden bakmamak gerekir. Bu diğer takımlar ve diğer ülkeler için de geçerlidir. Örneğin Japonya'da da bir sürü Manchester United taraftarı var. Futbolun globalleşmesiyle alakalı bir durum. Ama aklım almıyor dürüst olmak gerekirse. Barcelonalı değilim ama maçlarını izliyorum, sempatim var diyelim. iyi oynayan her takıma sempatim var.