Et, süt, yumurta, tahıl ürünleri, bakliyat, toz şeker kısacası yaşamak için gerekli her şey pahalı, çünkü üretici ile son tüketici arasında canavarlar var. Bunların bürokrasi ile arası her daim iyi olduğunda kendilerine kimse dokunamıyor.
E devletimiz de sağolsun müsrif. Kimden alacak parayı, ücretli çalışandan, garibandan. Hangi yolla? Direk vergi. E o zaman kazanca göre hayat pahallılığı dendiğinde dünyada ilk 10'a girmemiz normal.
Peki çoğunluğumuz memnun mu, en azından kaderine razı mı? Evet. Konu kilit, dağılın.
amk ne ucuz ki memlekette , 2002 den sonra her şeyin fiyatı akıl almaz derecede yükseldi , paranın alım gücü düştü , üretim düştü , tarım bitti , hurda indirimi yok 80 model araç ( doğan kartal vs) 15,000 liraya satılıyor , et desen zaten altınla yarışıyor , yeşil soğan kışın 9 liraya satılıyor , domates meşin gibi baltayla kesersin fiyatı 5 lira , limon tanesi 1 lira ( bak tane diyorum ) , balık fiyatları uçmuş , eskiden kasalarla yola saçılan hamsi 11 lira , ev kiraları alçak namussuz ev sahipleri yüzünden hepten pahalı , alkol desen zengin işi oldu , daha neyi yazayım amk.
Yarım ada ülkesi olmamıza rağmen; balık.
Hayvan yetiştirecek alanlar olmasına rağmen; kırmızı et
Tarlalar hep iskan alanına alınacak diye çiftçilik bırakılması ve çiftçilik yapanlarında desteklenmemesi.
Senin ürettiğin pamuğu senden alıp ürettiği kıyafetle arkasında sırf marka etiketi var diye diğer ülkelerden bile pahalı satan popüler firmalar.
Vergi oranın yüksek diye dışardan telefon, araba, teknolojik aletler.
içki ve tütünün vergisinden iyi kazandığını bildiği için içki ve tütünün fiyatları.
insanlık, yaşamak bu ülkede herşey pahalı.