türkiye de artan bireysel silahlanma

entry4 galeri0
    1.
  1. son zamanlarda türkiye'de bir hayli artan durumdur. önümüze çıkan her insanda ruhsatlı ruhsatsız ki genellikle ruhsatsız silah bulunuyor. cahil, eğitimsiz bireylerin toplum içinde sözünü geçirememesi de silahlanmada ayrı bir ironi.

    bireysel silahlanma yüzünden son zamanlarda ölüm oranları iyice arttı. memleketimizin insanında doğuştan gelen agresiflik de buna eklenince ciddi manada kayıplar verir olduk.

    bireysel silahlanmaya hayır!
    0 ...
  2. 2.
  3. insanların korkularını azaltmayla azalabilecek eğilimdir.
    insanlar neden bu kadar korkuyor anlamak zor.
    0 ...
  4. 3.
  5. - Türkiye'de yasal olarak ruhsatlı 2,5 milyon silah var.
    - Ruhsatsız silahların ise 17 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu da ülkemizde her 4 kişinden birinde silah olduğu anlamına geliyor.
    - Bireysel silahlarla işlenen suçların % 65'i ateşli silahlarla işleniyor. Ateşli silahlarla işlenen suçların da % 84'ü ruhsatsız silah kullanılıyor.
    - Dünya genelinde ise 875 milyon ateşli silah olduğu düşünülüyor. Birleşmiş Milletler Raporları'na göre bu silahlarla işlenen suçlar atom bombalarından bile daha çok zarar verdi.
    - ABD'nin 300 milyonluk nüfusuna karşılık bireysel silahların sayısı da 300 milyon ve bunlarla hayatını kaybedenlerin sayısı yılda 30 bin; ülkemizde 20 milyonluk silaha karşılık bu silahlarla hayatını kaybedenlerin sayısı 4.500. Bu oran ülkemizdeki bir silahın ABD'deki silahtan 2 kat daha fazla ölümcül olduğu anlamına geliyor.
    - Amerika'daki verilere göre ruhsatlı bir silahın suça karışması ortalama 5,7 yıl sürüyor. Yani silahın ruhsatlı olması suç işlemeyeceği anlamına gelmiyor.
    - Türkiye'de 2011'in ilk altı ayında, 2001'in aynı dönem verilerine göre silahlı şiddet olayları % 83 arttı.
    - Silahlı olayların nedeni % 23,5 aile içi şiddet, yüzde 33,8 arkadaş, tanıdık, hısım, akraba ve gönül ilişkileri.
    - Silahlı olayların % 57,3'ü tanıdıklar arasında gerçekleşti.
    - Silahlı olayların % 4,3'ü intihar, % 2,4'ı silahlı gasp olarak gerçekleşti. Kasten ya da planlı olaylar ise % 16,9.
    - Silahlı şiddet olayları % 64,5 ölümle, % 29,2 yaralanma ile sonuçlandı.
    - Olayların % 67'sinde ateşli silah, % 28'inde bıçak kullanıldı.
    - Silahlı şiddet olaylarının % 44,2'si cadde - sokak gibi topluma açık yerlerde gerçekleşirken, % 30,4'ü ise failin ya da mağdurun evinde gerçekleşti.
    - Silah, anlaşmazlıklarda "çözüm aracı" olarak kullanılmakta. Türk halkı silahı "öldürmek" için edinmekte ve kullanılmakta.
    - Türkiye'de son bir yılda vaka sayısı geçen yılın 2 katı. Bunda yerel medyanın da takip ediliyor olmasının etkisi büyük.
    - Ülkemizde öldürülen her 100 kişiden 13'ü ise ne yazık ki kaza kurşunu ile hayatını kaybetti.
    0 ...
  6. 4.
  7. Ülkede terorist partisinin bile aldığı oy oranı belli olunca bunca teröristle iç içe yaşadığını bilip silahlanmamak aptallıktır. Bulundurun yastık altında makineleri memleket hayrına.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük