tek tek isim vermeye lüzum yoktur maalesef. doğru düzgün alt yapısı olan bir şehrimiz var mıdır onu bile bilmiyorum. çünkü alt yapıyı yapması gereken yerel yönetimlerdir. ancak hiç bir yerel yönetimin bütcesi bu kadar masraflı bir projeyi gerçekleştirecek kadar güçlü değildir. ha dediniz ki proje yapılır ödenek istenir, merkezi yönetim destekler ve işler halolur. eyvallah da o zaman mevzu bahis olan il/ilçemiz kendilerine proje karşılığı verilebilecek paranın büyük bir kısmını almış olurlar ve daha sonra başka konular için pek bir para alamazlar. bunun farkında olan yerel yönetici gözle görünmeyecek bu konu için fazla kafa yormaz, çünkü amacı bölgesine en çok faydayı sağlayacak hizmetleri yapmak değil bir dahaki seçimlerde yeniden seçilebilmektir. onun için de kaldırım taşlarını yeniledi mi tamamdır.
plansız şehirleşmenin sonucu bozulan mekanlardır. doğalgazı, suyu, kanalizasyonu daha önceden yerleştirilmeyip, önce yollar yapılıp sonra altyapı yapılmaya başlayınca yollar pancar tarlasına dönüyor. bizim şehircilik anlamında düzelmemiz için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım.
''türkiye'nin altyapısı bozuk olmayan şehir ve ilçeleri'' diye sorulsa çok daha rahat cevaplanabilecek olan sorudur...
altyapısı bozuk olmayan neresi varki ?
''megakent'' denen istanbul bile ''koca bir gecekondu şehriyken'' hangi şehrin altyapısı düzgün olabilir ?
''geckondu'' demek illa klasik gecekondu demek değildir..plansız,programsız,altyapısız ve imarsız yapılan her ev gecekondudur...
istanbul'un en lüks semtlerinde bile ''lodos estiği zaman kanalizasyon kokusu geliyorsa,arada bir kanalizasyon borusu patlıyorsa ve sağanak yağmurda heryer taşıyorsa'' eğer gerisini siz düşünün..
tüm türkiye'nin kademeli olarak yıkılıp tekrar adam gibi,estetik bir biçimde inşa edilmesi gerekiyor..
herşeyin planlanması gerekiyor..devletin herşeyi organize etmesi gerekiyor..
yahu sokaklara ambulans giremiyor..park desen sorun,ulaşımı sorun,sağlık konusu sorun,eğitim konusu sorun..
bodrum başta gelir efenim, azcık yağmur yağsın sel alır bizi. kanalizasyon sistemi tam olarak yapılmadığından foseptik-kanalizasyon arası bir yerde sıkışıp kalmıştır sistem. 2 boru döşeyip, denize ulaştırmaktan acizler, su akıp yatağını buluyor dükkanların, evlerin içinden denize kavuşuyor.