akape iktidarında boks ringine dönmüş meclistir. akape ve mehape oylarıyla bu ülkeye yararlı olan ne varsa geri çevrilir. bu ülkenin yararına iş yaptığı 22 yıldır pek gözükmemiştir net.
son 30-40 senedir içerisinde bulunmayı hak etmeyen binlerce vekile ev sahipliği yapmış ve yapmakta olan devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürkün türk milletine armağan ettiği yapıdır.
şimdi bu milletvekilleri dokunulmaz ya. bunlar kendi aralarında kavga edince ne oluyor ? ikisi de dokunulmaz ama birbirlerine vuruyorlar. vuruyorlar dediğim "çifte" atıyorlar bildiğin.. bunlar bireysel suç işleyince dokunulmaz olduklarından yargı falan dokunulmazlıkları düşürülene kadar müdahale edemiyor ama birbirlerini darp edebiliyorlar.
Siyasi partiler yerine Şahinler ve güvercinler şeklinde iki gruptan oluşmalıdır. Şahinler ümit özdağ Muharrem ince gibi cumhuriyetçi milliyetçi isimler olmalıdır. Güvercinler de ali babacan gibi liberal demokratlar olacaktır. Böylece amerikadaki gibi bir parlamentoya kavuşmuş oluruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (kısaca TBMM), 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin itilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere Türk Milletinin ortaya koyduğu irade ile kurulan, ve yasama erkini kullanan Türkiye Cumhuriyeti anayasal devlet organıdır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.
Hali hazırda tali kurucu iktidar olan TBMM, diğer anayasal devlet organlarından üstün değildir. Yasama yetkisi yasa veya kanun yapma yetkisidir. Yasalar anayasaya aykırı olamaz. TBMM'nin anayasada da değişiklik yapma yetkisi bulunsa da bu yetki de Anayasa'nın Başlangıç bölümünde yer alan anlayışla ve anayasal bütünlüğe uygun olarak hareket etme ve ancak bu çerçeve içerisinde Anayasa'da değişiklik yapabilme ile sınırlıdır ve bu çerçevede meşruiyet kazanır. Anayasa'nın 6. maddesinde yer alan “hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasa’dan almayan bir Devlet yetkisini kullanamaz.” ifadesiyle yasama organı olan TBMM'nin, kendisinin yasal dayanağı olan anayasanın bütününü veya temel ilkelerini reddederek yeni bir anayasa yapma yetkisi yoktur.[3][4][5] Anayasaya bağlılık yemini eden milletvekili veya partilerin bu girişimlerde bulunması, yetki aşımı ve yetki gaspı girişimi yönünden suç olan bu durum milletvekilliklerinin meşrutiyetini sorgulanır hale getirir ve cebir kullanarak anayasayı değiştirmeye teşebbüsten yargılanma durumu ortaya çıkabilir.[6] Yasa ve anayasa değişikliklerinin halka ait egemenlik haklarını da koruyan bir toplumsal sözleşme olan anayasaya aykırı olup olmadığı Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenir.
23 Nisan 1920 tarihinde ilk toplantısını Ankara'da yapan Büyük Millet Meclisi.
Vatanın bölünmezliğine inanmış bu milletvekilleri, acaba yıllar sonra mecliste istiklal Marşı bile okumayan bir güruhun olabileceğini tahmin etmişler midir? ...
acilen toplanıp hayli uzun ve detaylı bir şekilde barış pınarı harekatına yönelik, altını çiziyorum uzunca ve detaylı olarak, akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde bir deklorasyon yayınlamalı. ilgili dünya dillerine çevirilip dünya basınına servis edilmeli.
yapılan tartışmalar bu deklorasyon üzerinden, bu çerçevede yapılmalı ve başından sonuna kadar deklorasyon içindeki bildirilere sadık kalınmalı.
harekatın ilerlemesi ve kazanımları bir bir dünya medyasına servis edilmeli, raporlanmalı.
atılan her adım belirlenmiş sınırlar çerçevesinde ve tutarlı bir şekilde atılmalı ve bu adımlar görsellerle desteklenip kanıtlandırılmalı.
bunun bir demokraside çok önemli olduğunu ve burhan kuzulu kafalarla bu işlerin olmayacağını düşünüyorum.
kongreler örneklerini hatırlayın.
şimdi ise haklılığımızı türkiye katil değil, türk askeri kürtleri öldürmüyor diye algılar üzerinden savunuyoruz. bizim meselemiz bu olmamalı. bizim meselemiz daha geniş çapta bir deklorasyonla açıklanmalı. olgular olmalı. insanlar diğerlerinin konuşmalarına cevap vermemeli. insanlar haklı meramını dünyaya anlatmalı.
Polisin niye resmini çektin diye sizi çevirip suçlayacağı yer, google haritalarda her yeri var zaten ameke bırak kendimi çekeyim meclisle hatıram olsun.