kendi mesleğiyle alakalı bir işte çalışamayacak kişilerin okudukları bölümlerdir, şöyleki astronomi okumuş bir tanıdığım bir akaryakıt firmasında çalışıyor, ne alaka? kel alaka. iş için gereken koşul 4 yıllık okul mezunu ve mühendis olmak olunca oluyor işte.
felsefe. zira türkiye'de öğretmenlik dışında pek bir şey yapamıyorlar. ve sanırım çok sayın devlet büyükleri de bunun farkında olacak ki, liselerde felsefe dersini zorunlu kıldı. yoksa ne yapardı bunca felsefe mezunu??
Şu an için radyo sinema ve tv. dir. Ama şu an için yani şu an çok fazla mezun var o yüzden yarısı işsiz ayrıca böyle olunca çalışanın değeri de azalıyor yapımcılar "memnun olmayan gitsin iki dakikada bir sürü yeni eleman bulurum" düşüncesiyle hareket ediyor. Halbuki bir süre tercih edilmezse bir süre sonra hem işsiz mezunların sayısı azalacak hem de çalışanın değeri artacak insanlar sömürülemiycektir.
üniversitenin mantığını kavramayanlara bütün bölümler işe yaramazdır efenim.
öncelikle şunu kafanıza sokun gençler: üniversite okumayı bir mesleğe sahip olmak için yapılmış bir eylem olarak görmeyin. orası sizin kendinizi sorgulayacağınız, geliştireceğiniz yerdir. o kapıdan girdiğiniz an milyonlarca kişinin sahip olmadığı imkanlara sahipsiniz demektir. kendinizi geliştirdiğinizde, bilincinize vardığınızda bir mesleğiniz olacaktır. o yüzden ayy bu bölüm çok dandik falan triplerine girmeyin kütüphane orada diğer bölümlerin derslikleri orada gidin ilgi duyduklarınızdan birine girin. kimse adınızı sormıcaktır bile.
Işletmeyi iyi bir üniversitede okuyunca çok işe yaradigini gördüm özellikle özel sektöre ıngilizce işletme ve bilgisayar programlarını bilen eleman arıyorlar ilk girdiğinizde az para alabilirsiniz ama yılmayın babam özel sektörde çalışıyor maliye mezunu işletme mezunu olanlar iki kat fazla maaş alıyor tabi işletmeyi sirnakta okumayın amk. gidin ıstanbul hacettepe ing okuyun görün bak nasıl iş buluyorsunuz ama biraz yırtık olmak önemli odun olursanız ben bogazici işletme bitirip 3 bin tl alanda biliyorum adam iki kelimeyi yan yana getirmekten aciz.
(bkz: astronomi)
neden çünkü türkiye'de. bir Allah'ın kulu da fen-edebiyata laf çakayım derken uzaya mı gidiyoruz, gökyüzüyle ilgili bir aktivitemiz mi var diye sormamış.
onu bunu bırakın da takı tasarımdaki yavrucaklar boşuna okuyorlar. Su ürünleri, arkeoloji, sosyoloji kısaca sonu -loji ile biten bütün bilimler. (bkz: biyoloji)