işletme bölümü bunların başında gelir. okurken her mezundan farklı olunacağı düşünülür, büyük hedefler konulur örneğin kaymakam olmak gibi. fakat iş düşünüldüğü gibi yürümez ve mezun olunduğunda hayallerin suya düşmesiyle beraber işsizler kervanına katılınır. ilk sene açıkta kalınır sonrasındaysa muhtemelen bankada çalışılmaya talim olunur.
gelişmiş ülkelerde en çok değer verilen meslek olan ogretmenlik. evet biz de o kadar da mühim değil. bol bol ruh hali bozuk polis yetiştirmek bizde daha önemli. öğretmen nedir ki canım!
ben buradan herkesin üniversite okumamasini ısrarla rica ediyorum sadece üniversite mezunu olacağım diye allah aşkına gidip hem emeğinizi hem paranizi hem zamanınızı bos yere harcamayın 4 yıllık işletme okuyacaginiza gidin 2 yıllık organik tarım egitmenligi okuyun at seyisligi okuyun artık bunu bir kafaya yazın gençler ben zamaninda ilk 100 bine girip üniversite kazanamamistim şimdi 500 bininci insan üniversiteye giriyor biraz kafayı kullanın.
iibf(devlette bile mühendisin çok gerisinde kazanıyorsunuz ki hepiniz de şirketlerde müdür olamazsınız anca mezunların yüzde beşi yırtar), fen-edebiyat...
onu bunu bırakın da takı tasarımdaki yavrucaklar boşuna okuyorlar. Su ürünleri, arkeoloji, sosyoloji kısaca sonu -loji ile biten bütün bilimler. (bkz: biyoloji)