Dini kullanarak laiklik ilkesini hiçe saymayı hedefleyen, cehaletten gücünü alan, şükretmenin önemini kavratarak, bu dünyadan çok öteki dünyayı düşünmeleri gereken bir toplumu oluşturduklarından beri çöp kutuların da atatürk resimlerini bolca görür olduk. Bir toplumu en kolay yönlendirme şekli din bazlı siyasettir üslubundan medyana kadar cuma namazı çıkışının haber yapılmasına kadar planlanmış bir siyasi çalışmadır. işin kötüsü gerici bir adamı uyandırmak için ona hakaret etmek ya da kendi ideolojini benimsetmek işe yaramaz dinine bağlı batıl inançları oldukça önemseyen bir toplum olduğumuz için partilerin siyasi ideolojisi ne olursa olsun benimsetmenin yolu malesef dinden geçiyor.
türkiye değil bir takım gavatların kinidir. ama bu kinlerini bir virüs gibi yaymak istemektedirler bu ayrı.
bu atatürk düşmanlığı yurtdışı projesidir. çünkü arabistanlı lawrance gibi ajanların ülkede cirit atıp ülkede kaos çıkarması için şarttır. günümüzde de bunlar görülmüyor mu? din üzerinden nifaklar nifaklar nifaklar...
eğitim sıralarında atatürk'e dair pek bir şey öğretilmese de, atatürk sürekli övüldü. insanlara sonradan bilmedikleri bir şeyi övmemeleri gerektiği söylendi, insanlar da tufaya geldi. eleştirilemez addedilen bir şeyi eleştirebilmenin hazzıyla dolanlar bunlar. ancak atatürk'ü doğrusuyla yanlışıyla gerçekten öğrenip tartışabilseydik böyle olmazdı. şimdi neden acaba deyip bön bön bakmazdık.
türk toplumunda seküler toplumla sorunu olan bir grup mal dışında pek atatürk düşmanı yok. yıl 2014: hayvan hala laiklikten rahatsız, harf inkılabı diye zırlıyor, gebertilen ingiliz piçlerini alim olarak adlandırıyor. ama bu sığırların ömrü uzun değil, bir 50 yıl içinde toplum evrimine yenik düşeceklerdir zaten. ortaçağ masallarının da bir raf ömrü var değil mi?
gerçekleri görmeye başladığından beri. beyni yıkanan bir gençlik yetiştirdiler allaha şükür kendine yavaş yavaş gelmeye başladı. koruma kanunu kalktığı zaman bu gittikçe artacaktır. kanun kalkınca kemalistler bile biz senelerdir ne yapmışız dicekler. düşünüyorum yok ya demezler.
Bugünkü atatürkçüler olmasaydı daha çok sevileceği kesindi. Atatürk'ü tanrılaştırmaya çalışıp ondan daha büyük fatihleri, kanunileri yok saymaya çalışırsanız, her sınıfa her devlet dairesine resmini asarsanız (tamam asılsın ama mecburi olmamalı) haliyle bir bıkkınlık, nefret dolar insanın içine.
türkiye atatürk'e kin duymuyor, kendi kişiligine kin duyar olmuş...
atatürk'ü kullanıp dini konulara entegre ederek inançlarına hakaret edilen, inançlarına tecavüz edilen,başını örttü diyerek okula alınmadıgı için ağlatılan büyük ya da küçük kızların, is yerinde ibadeti engellenen ve her bir konu oldugunda din ile atatürk'ü karşı karşıya getiren yönetim sistemi sayesinde dini vecibelerini yerine getirememiş ve bunu engellemeye çalışan insanlar türemeye başladıgı zamandan bu yana atatürk'e kin duyulmaya başlandı. bilinçli olarak yapılan bu durum sonucunda atatürkçü çagdaş, dini inancı olan ise gerici aptal insan yerine koyan zihniyet yüzünden bu duruma getirildi bu toplum ve soru olarak ''türkiye inançlı insanlara ne zamandır bu kadar kin duyar oldu'' diye de akıla getirebiliriz.
sonuç olarak zeki ve güçlü oldugunu söyleyen çagdaş ya da inançlı arkadaşlar, bildiginiz halde gerçekleri neden bu oyuna düşüyorsunuz? bu ülke neden bu duruma getiriliyor diye düşünmek yerine neden bu düşünceyi ortaya atanlara saldırmıyorsunuz? sag sol davası yaşamış insanların durumuna neden düşmek istiyorsunuz? neden derin bir nefes alıp bu toplumun örf adet geleneklerini yok etmek isteyen kurum ya da kişilere tükürük atmıyorsunuz? neden geçmişinize saygı duymak yerine gay demek ya da aşagılamak istiyorsunuz? neden aklınızı fikrinizi karı kız için yorup hayata gereksiz gibi bakıyorsunuz? neden ciddi olup sizi yok etmek isteyen kişilere yumruklarınızı sıkıp gard almıyorsunuz? en basiti neden birbirimize artık saygı duymuyoruz? gün gelip elimizde koca bir hiç kaldıgında sanmayalım ki bizi bu unsurlarla bölmek isteyen insanlar zor anımızda bize destek çıksın. ama herşey gibi bu laflarda görülmeyecek ve anlaşılmayacak. okunsa bile unutulup gidilecek. ama akılda tek bir şey kalsın. yaşam çok kısa ve ölüm bizi bekliyor.
Atatürk olmasaydı ülkemiz somaliden daha beter olurdu öncelikle belirtelim. Seküler kurumlar ve düşünce yapısıyla ülkenin temelini kurması sayesindedir buda. Bügünün müslüman dünyasına bakarsanız durumlarının ne kadar vahim olduğunu görürsùnüz. Atatürk e kin duymanın dindar olmaklada tam olarak alakası yok direkman cahillik artı yobazlıktır.din ile alakası dinin dogmatik düşünceye sebebiyet vermesi, merak etme hissini köreltmesi ve bireyleri kolay kandırılabilir yapmasındandır.
Turkiye halkina ''cahil insan topluluklari'' diyenlerin varligindan dolayi, suni bir kin havasi yaratildi. Kendine ataturk'u perfe edinmis kesim tarafindan. Bakin tekrar ediyorum, bu ''kin'' paranoyasi o kesimlerin isnadidir.
Zaten halka cahil ya da bidon kafali olarak bakan zihniyete acimaktan fazlasi kalmiyor.
atatürk neden böyle yapmış diye sorduğumuzda bile savcılığa şikayet edecekmiş gibi bakan insanları gördüğümüz zaman kin duymaya başladık. insan soramadığı her şeye kin duyar. allah kendinden büyük taş yaratır mı? diye sorabilen zihniyet,atatürk ü sorgulamaktan neden korkar,asıl soru bu bence.
biz yıktık,sizde yıkın duvarlarınızı.
hakim ideolojinin Atatürk'ün aleyhine şekillenmesinden itibaren oluşmuştur. Dünya'nın genelinin bundan pek farkı olmasada ülke insanımızın ciddi bir kısmının çıkar amaçlı ideolojisini değiştirmesinden kaynaklanmaktadır. Acıdır ancak gelcek onlarca yıldada bu pek değişecek gibi gözükmemektedir. Ama şununda altı çizilmelidir ki 90lı yıllarının sonunda Atatürkçü olup şimdi Atatürk'ün adı geçince zalim diktatör diye kestirip atanların varlığı o dönemde dahi Atatürk dahil bu ülkeye zararlıydı. Olası bir iktidar değişikliği durumunda bu tarz düşünceye sahip kişiler şak diye Atatürkçü olabilirler.
osmanli ya soven adamlarin oldugu ulkede ataturke soven adamlarin olmasi beni hic sasirtmamistir aksine bu tarihe nereden bakildigina da acikcasi baglidir. bu ulke de dil devrimini olumlu ve olumsuz yorumlayan insan gruplari vardir, demokratik bir ulkede fikirler tabiki uygarca tartisilacaktir fakat 17. turk devleti olan turkiye cumhuriyeti nasil ki ataturkun cizdigi yol uzerinde daha cok ataturkler yetirtirebilecekse, bunlar da olacaktir. fakat hata sadece salt ataturk uzerinden yorum yapmakta olabilmektedir. cunku ataturk te, taa mete han dan alparslana ve dahasi yavuz a, fatih e ve kanuniye giden cizgide bir baska onemli kilometre tasidir fakat bu yolu bu cizgiyi tam gorebilmektedir aslinda genis bakis acisi, yok bu cizgi bir degildir birden fazladir denirse o zaman bu tartismanin cikmasi da dogaldir, sadece korkaklar fikirlerin den emin olmadigi icin tabulastirdiklarinn tartisilmasindan hoslanmazlar, saglam fikirler ise tartisildikca daha kalici bir sekilde dimaglarda yerini tutacaktir elbette...
din eksenli sömürü düzeni ne zamandır varsa o zamandır kin duyar oldular atatürk e. özellikle dinin parti olarak iktidara geldiği son 8 yıl demek için kahin olmaya gerek yoktur.
bir takım aklıevveller atatürk'Ün yaptıklarını bugüne, bugünün anlayışına getirip "pek de kötü yapmış canım" deyip eğleniyorlar. ulan, sizin götünüzü serip yattığınız zamanların, karşınızda bilgisayarların, kıçıkırık sözlüklerin olduğu zamanların adamı değil atatürk.
telsizle 3 adım ilerdekilere ulaşılamayan zamanların adamı o. onyıllarca savaşmayı, onyıllarca asker olmayı tahayyül edebiliyor musunuz? elinize bir mavzer verilip çanakkaleden, galiçyaya, galiçyadan dumlupınara savaştığınızı düşünebiliyor musunuz? cod 5 değil olm o, bu hayatı yaşamış adamlar!
buradan salla amk, götün bürosit koltukta, elin logitech titreşimli joypad'da!
evet, benim de öyle ama okuyorum ben en azından. bol miktarda kaynak da var. bi zahmet, okuyuver, üşeniyorsan da sallama amk.
onların bağrına yedikleri kurşunlar sayesinde bugün uludağ sözlüktesin. birileri senin için öleceğini bile bile yürümüş düşman mevzilerine.onları örgütleyen, kumanda eden de oymuş, atatürk. bir şükür borçlusun, borçluyuz. kahramanlık öyküsü değil bu, ta kendisi.
sen kalkıp yürüyebilir misin kurşunların üzerine? Ben yürüyemem ama en azından şükretmeyi biliyorum, bugün burada olmamı sağlayan, adını bilmediğim askerin ruhuna bir fatiha okumayı da biliyorum.
ta, osmanlı beyliğinden gelen bir geçmişimiz var, onların kanları üzerinde yürüyoruz. Niye bir dönem yapılan fedakarlıkları, dökülen kanları yok saymaya çalışıyoruz ki?
bu gün bu hayatı yaşıyorsak onların sayesindedir, osman gaziden atatürk'e kadar. alnı kanlar içinde bu topraklara değen isimsiz şehide kadar.
hepsine şükrediyorum, birilerinin benim için canını vermiş olması, sizin için canını vermiş olması... bunun ağırlığını hissedemiyor musunuz?
kendini yakasına 2 rozet taktığı andan itibaren atatürkçü zanneden tiplerin ,atatürk'ü kaynak göstererek modernliği farklı lanse etmesi itibariyle başlayabilir.
bu tipler atatürk'ü gram tanımamış kişilerdir.atatürk'ün dönem koşulları ile modern kıyafet diye gösterdiği şeyi bu dönemde göstermeye çalışıp kişileri şekilselcilikle yargılarlar.
bu tipler atatürk'ün *batı* hakkında görüşlerini de anlamamış olup,batılılaşmayı kıyafet,dinlenilen müzik ve dinlenilen sanatçı zannederler.
dedik ya atatürk'ten bir haber bu tipler.
bu kişilere prim verilmemelidir.hiçbir türk yaptırım şeklinde *atatürk* budur diye gösterdikleri şeylerden kaçmak adına mustafa kemal'e kin duyamaz.