kenan evren'in söylediği, söyleyeceği en mantıklı fikirdi. darbeyi yaptığı anda böyle bir işe kalkışsa paşa paşa yapardı anca şimdi pkk söylemi olarak siyasi literatürde yer edinmiş durumda. düşünüldüğünde mantıklı ve başarılı bir sistem olabilecekken sırf pkk, bdp ya da kürtler istiyor diye karşı çıkılıyor. ama nedense abd ya da almanya'nın sistemi pek bir beğenilip bu ülkeler demokrasinin beşiği olarak nitelendiriliyor. almanya bölününce bizde bölünmüş sayıldık... paranoyasından kurtulmak lazım. misal bana kalsa değil 8, 81 parçaya bölerim ülkeyi böylece kürt denildiği zaman biranda ülkedeki tüm etnik unsurları sayıp biz böyle zengin bir ülkeyiz diyerek kürtlere bunları versek onlar ne yapar diyenlerde susar. böylece herkesin bir yeri yurdu olur. bu sefer yiyiorsa tamamen ayrılmak istesinler bakalım
eyalet sistemine geçilmeden valilik makamının güçlendirilmesi kafidir.
hem böylece doğrudan bağımsız eyalet sistemindeki karmaşa ve bürokrasi ortadan kalkar hemde yönetim yerleri hem merkezi hemde bağımsızlığa erişmiş olur. eyalet eyalet diye yırtınmanın alemi yok.
ayrıca kenan paşa nü kadın çizsin rica ederim.
sağlam bir otorite lazımdır eyaletleri zaptedebilmek için. oda türkiyede yok. o iş olmaz. olsa da kenan evren soylevi oldugundan olmaz. (bkz: kenan evren)
dünya'da kabul gören ve gelişmiş ülkelerin yönetimi, demokrasiyi en iyi şekilde yapabilmesi için kullandığı düzendir. türkiye'nin de insanlarına en iyi şekilde bakabilmesi için eyaletlere ayrılması gereklidir. hem demokratiktir, hem de insancıldır. sonuçta senin seçtiğin vali seni yönetecek; başka yerden gelmiş, senin örfünü adetini bilmeyen insan seni yönetmeyecek.