türklerin kafatası ölçüleri yüzünden, kafa suyun üstünde durmak zorundadır. bununla beraber türklerin ağırlık merkezi de düşünüldüğünde vucudun suya 38.3 derece eğik durması gerekmektedir. ayaklar az kullanılıp, kollarla ise seri ve yarım kulaçlar atılmalıdır.
(bkz: ulan bunun bile genellemesini yaptınız ya)
(bkz: bütün genellemelerin a.k)
yurdumun bilimum halk plajlarinda takilan , "enerjik gençler" in , denize doğru "ula ula ula" diye koşup , karşidan gelen dalgaya , baliklama , takla , ozan orhon dansi vs.. şekillerde abanmalari ve etraftakilerin "naapiyo lan bu dallamalar" türünden bakişlarini hiç umursamadan , kafalarina göre eğlenmeleri. ayrica "olum lan benim çişim geldi" diyen bir eleman da "badala badala" efektleriyle 5 metre ileri giderek , orda işer. ha bunu yaparken bi de etrafa bakar , "lan acaba çakarlar mi benim işediğimi plajdaki kizlar , aman karizmayi hiç bozmiyim , dinlenirmiş kisfesine bürüniyim de anlamasinlar" şeklinde işeyip , arkadaşlarinin yanina döner. bacak arasindan geçmece oynamak temel kurallardandir. ha bi de sanki telsizle birbirlerine sinyal yollarlarmiş gibi "buurrruulululu" sesi çikarmak temel ihtiyaçtandir. sonuçta bu yüzüş stili , kiyilarimiz ne kadar kirlense de devam edecektir. zira hala maltepe sahili, caddebostan sahili vs.. gibi yerlerde yüzen fahri olimpik yüzücülerimiz de vardir.
köpekleme dir. bizzat şahit olunmuştur. kurbağalama gibi görünür fakat kulaçlarda araya serpilmiş gibidir. böyle bir acayiptir. köpeklerin yüzüşüne benzer. böyle yüzen birinin sonradan camış olduğunuda öğrenmişliğim vardır. yani adam köpekleme yüzen bir camışmış. hemde iki ayak üzerinde yürüyordu.
armut gibi çıkmış kafa sağa sola amaçsızca dönerken açık parmaklı manasız ellerle kulaç atılmaya çalışılır. bacaklar kırık ve yolunu şaşırmış bir şekilde çırpılır. bol efor sarfettirici az mesafe katettirici türk stiline ulaşılır.*
Osura Osura yüzme stilinin ağa babası bizizdir.Ayaklar gelişigüzel sallanır.Kollar uyumsuz bir şekilde ileri savurulur ve bunların yanında osurulur.Osurmak hem hız kazandırı hem de arkada ki rakibin yüzüne köpük atmayı sağlar...
genelde suyun üzerinde kalan herkes yüzdüğünü sanar. bu yüzden türk yüzme stili suda batmadan kalabilmeni sağlayan stildir. ha bu yüzme mi dersen evet o da yüzme.*
genelde köpekleme stilidir. hakaret etmiyorum. hakkaten bakın köpeklere, kafa yukarıda, ayaklar suyun içinde, sadece kollarla gitmeye çalışan tipleriz biz.
ayrıca çivileme bir atlama çeşididir, yüzme değil.
ismet inönü tarafından kullanılınca daha çok bilinir hale gelen ve " çivileme" tabir edilen stil. gerçi bu bir yüzme stili değildir. atlama stilidir. eller gövdeye yapıştırılır. güverteye, iskele kenarına ya da yüksekçe bir yerin kıyısına gelinir.eller gövdeye esas duruş pozisyonunda yapıştırılır. baş dik, göğüs ileri nizamında suya çok dik bir açıyla atlanır.