bunu yazdığımda gözler hemen kuru fasülye yiyip ondan aldığı gazla kötüleri pataklayan ''gazman'' ı anımsayacak.
fakat böyle bir şeyden bahsetmiyorum tabi. gerçek manalı çizgi roman benzeri süper kahramanlar. bir süperman vari karakter düşünün çayını salacak sahilinde içsin... vs..vs hayaller uzar gider.
ama önemli bir ihtiyaç gibi geliyor bana. tüm toplumlar ayaklanmadan önce bir ideal ile ayaklanmıştır günümüzde de bu böyle. amerika gücünün yarısını paraya, diğer yarısını ise yarattığı algıya borçlu. marvel ve dc yapımlarını ve filmlerini düşünün. avangers'i düşünün misal.
yüzlerce kahraman amerika'yı savunuyor ve her kötü düşmanda amerika'yı hedef alıyor. ne kadar da büyük bir iyi amerika ve amerika'ya saldıranlar kötüdür algısını nasıl da veriyorlar değil mi senin, benim, dünyanın aklına?
işte böyle, o yüzdendir ki bizimde ciddi süper kahraman çizgi romanları çıkarıp bir yerden algı yarışına dahil etmeliyiz başta kendi çocuklarımızı ve de güzel bir şeyler çıkarsa ortaya belki de dünyayı.
algı yaratmamız lazım. algıyı yöneten bir toplum olmak lazım. anca böyle pastadan pay verirler bize de. dünya bataklığında.
ayrıca battal gazi fikrini sunan arkadaşa trol olsa bile katılıyorum. malatya serdarı seyit battal diye geçiyor sanırım. bunun için bile kaynak var galiba edebiyat tarihimizde. yazarını unuttum ama (bkz: battalname).
edit: tepegözü okudum ne anlattığını da biliyorum. anti kahraman olsun amk. ha yok illa gerçek kahraman diyosan hikaye olarak tepegöz hikayesi anla, kahraman olarak karşısında duran basatı anla. destansı karakterden neden süper kahraman çıkmayacak onu da ekle. ek olarak şimdi siktir git.
marvel ve dc'nin dahi tasarladığı türk kahramanlar var. bizimde olmasını istediğimden 2 haftadır kafa patlatıyorum. bir süper kahraman yaratmak için batman tadında. lakin zormuş baya.
ana rahminden çekilip çıkarılarak değil superman misali yere konarak doğan insanlarımızdır. örnek vermek gerekirse;
(bkz: teoman)
(bkz: küçük ibo)
(bkz: magic necmi)
(bkz: hasan mezarcı)