Klasik türk müziği de osmanlı müziği de alaturka müzik de ama sanat müziği deme.
Edit: millet bu müziğin sanatsal bir yönünün olmadığını ima ettiğimi sanmış ya da en azından ben öyle anladım ama bilakis sevdiğim bir müzik türüdür ve böyle bir manâya gelmesin.
Sizin türk sanat müziği olarak bahsettiğiniz şey aslında osmanlı Türk müziğidir. Türk sanat müziği olarak adlandırdığınızda anlamı da kapsamı da çok genişler. Bu sebepten ben böyle dememeyi tercih ediyorum.
Ha eğer halk müziği ve sanat müziğini birbirinden ayırmak niyetiyle bu ifadeyi kullananlardansanız da o zaman bilmeniz gereken bir şey daha var. O da: halk müziği dediğimiz türün en az sanat müziği olarak adlandırdığımız tür kadar sanatsal olmasıdır.
türk klasik müziğinin ta kendisidir. bir de beni efkarlandırdığını hiç hatırlamıyorum, zira insan ruhunu dinlendiriyor efkar vermekten öte. ancak türküler yani türk halk müziği dokunur bana ama.
Geniş orkestralar ve korolarla gidecek müzik değildir. en fazla 3-4 sazla icra edilecek oda müziğidir. Fakat ne yazık ki zamanında yapısını pek bir bozmuşlar.
gönül bağıdır, aşktır, sevdadır, tatlı bir huzurdur, özlemdir, umuttur, mutluluktur, ince bir sızıdır…
Türk Sanat Müziği. Bizim müziğimizdir. hepsi birbirinden güzeldir.
ŞARKILAR SENi SÖYLER,
DiLLERDE NAĞME ADIN,
AŞK GiBi SEVDA GiBi,
HUYSUZ VE TATLI KADIN,
EN GÜZEL GÜNLERiNi,
DEMEK BENSiZ YAŞADIN,
AŞK GiBi SEVDA GiBi,
HUYSUZ VE TATLI KADIN.
kültürümüzün zenginliğidir. sanat gibi yaratış ve etkinliğin olduğu her praksis alanlarında, o zenginliğin hakkını vermiş toplumlarda, zaman ve tarih bilinci diğer toplumlara nazaran daha gelişmiş olur.
84-90 arası otobüs yolculuklarının zorunlu kasetleriydi. izmirde yabancı turisti otobüse bindir ankaraya "nerde şalgam suyu nerde bulgur pilavı" diyerek iner. o derece.