Sürekli aynı ritimin aynı şakılarda, inatla değiştirilmeden tekrarlanması, türk pop müziğini iğrenç kılan başlıca özelliktir. Bunu anlamak için kimsenin müzik kulağına ihtiyacı yoktur. Herhangi bir radyoda şarkının ritmi ile bir sonraki şarkının ritmini karşılaştırın. "farkı anlayacaksınız" demek isterdim ama işin kötüsü fark yok.
Yurtdışında R&B olarak tanımlanan müzikte, şarkıyı söyleyen ve arkadaki ses/ritim bir düzen ve uyum içindedir. Ancak türk popunda arkadaki ritim ve ton sabit, ezgiyi veren ise yeneteksiz şarkıcılarımızdır.
müzik kulağı olmayan insanların da sözlerinden anlayacağı iğrençliktir.tek dizeyle özetlersek;
--spoiler--
Je t'aime illede je t'aime
Emret uğruna dağları aşıp gelem
Je t'aime mecburen je t'aime
Emret önünde diz çöküp aşka gelem
Je t'aime mecburen je t'aime
Emret uğruna dağları aşıp gelem
--spoiler--
genelleme yapmanın çok yanlış olduğu durumdur. hakkını veren sanatçılar elbette ki var. ama sanatçıların birçoğu, taklit etmekten öte gidemediği için aynı sözler aynı ritimler, kısacası altyapısı aynı olan tüm şarkılar her defasında önümüze sunulduğu için bu müzikten nefret etmek kaçınılmaz oluyor. mesela bir tarkan ın bir mfö nün çok eski bir parçası bile yıllar sonra büyük bir zevkle dinlenebilirken bir serdar ortaç için aynısını söylemek mümkün değil. * bunun gibi nicelerinin var olduğu, özgünlük adına hiçbir şeyin olmadığı bir piyasada, pop müziğinin seyri adına iç açıcı sözler söylemek ne yazık ki mümkün olmuyor.
türk halkının elmayla armutu ayıramamasından kaynaklanan durumdur. sabah erken kalkıp bir şarkı söyleyip klip çekene popçu diye magazin anlayışı olunca herkes popçu olup çıkması gayet doğaldır. bu işi çok güzel yapan insana zevk veren çok sayıda sanatçı vardır ama dediğim gibi hepsini aynı kefede değerlendirmekten kaynaklanan sorundur.
o kadar emektar ve o kadar harika parça varken söylenmemesi gerekilen söz. yenileri dikkate alırsak doğru olabilir ama. parası olan albüm çıkarıyor sonuçta.
Henüz iğrençleşmeye başlamış olması durumudur.
Türkçe rap iğrençliğini artırdıkça pop da ona uyum sağlıyor.
Zaten doğru düzgün aşklar da kalmamışken şarkılarda duygu kalmaması da normaldir.
Yo yo .mına koyucam yo yo ağzına sıçıcam yo yo ananın .mı ye yeaa.
Sadece pop da değil, memelerin baş kaldırdığı türküler, liselilere serenat yapan fantezi müzikler de masum değil.
Kaçıram mı söyle seni şşt teyze kızı. Alamazsam seni kazarım mezarınıııı.
(bkz: garo mafyan) (bkz: Uzay Heparı) (bkz: Onno Tunç) gibi sihirli değneklerin değmediğinden mütevellit durumdur.
pop müziği ajdar denen şahsiyete emanet edilişinden olsa gerek.