Kadın olmadığı halde kendini kadın hisseden erkekle arasında hiçbir fark yoktur, bir ingilize ben ingiliz değilim ama ingiliz gibi hissediyorum deyin size götüyle güler, saçma sapan konuşmayın amk.
Ben bu kişileri anlamıyor anlayamıyorum. Sen Türk değilsin. Neden kendini Türk gibi hissediyorsun ki?
Yani neden ne gereği var? Bunun nedeni ne biliyor musunuz. Kendi ırkını küçük görmek yani aşağılanma duygusundan kaynaklı. Buna insanları zorunlu bırakmak yanlış. Adam Fransız ise Fransızdır. Nedir onu bu Türk yaptırma çabası.
Allahın siyahisi afrikadan gelip ben fransızım diyor kimse çıkıp " ne fransızı ulan sen zimbabwe'den geldin" demiyor. Bunlar ise milletin türklüğünün, kürtlüğünün peşine düşmüş.
Bize ırkçı diyorlar Asıl ırkçı bunlar.
Arkadaş, kendini türklüğe ait görüyorsa niye bu sorgulama, size mi kaldı?
Ben etnik köken olarak da türküm. Ama bir insan türküm demiş dememiş pek umrumda değil açıkcası. Bu kadar kasmaya gerek yok.
kendi ülkenizin milliyetçiliğini yapmayanlara bu sözüm umarım bir başka ırkın , milletin faşistliğine uğrarsınız ve değerlerinizi hatırlarsınız ha ama pek ümitli değilim yıllardır kürt köpeklerden faşistliğin babasını görüp biz kardeşiz yea diyorsunuz.
Ne mutlu Türküm diyene.
M.Kemal Atatürk
"Özünü anlamak gerekir, ulusalcı bir yaklaşım.Bu topraklara hizmet eden herkes Türküm diyebilir günümüz siyasetçilerinin yaptığı postmodern ayrımcılığın dışında bir kavram okuyun öğrenin."
yo dostum yooo, kışkırtıcıymış, yemciymiş (yazar burada troll ifadesinden nefret ettiği için kullanmak istemiyor) ne halt olursan ol. anlata anlata insanlığı öğreteceğiz size. hadi başlayalım.
bir kere türk kimdir, türklük nedir sorularının cevabını inadına ırkta ve etniklikte arayan beyin fukaralarına ilk hatırlatmamız gereken şey, millettir. çünkü millet primordialistlerin zavallı ve çaresiz inatlarına rağmen inşaı bir kavramdır. milli kimlik inşa edilir; etniklik de bunun bir boyutunu elbette oluşturabilir, tarih, kültür, dil, din hakeza öyle. ama unutmamak gerekir ki, sadece etniklik üzerinden kimlik inşası mümkün değildir. çünkü zaten millet olmanın gerekliliği bu formülü dışlar. gelelim türk kavramında etniklik mi ağır basar yoksa inşaı millet vurgusu mu? işte burası devletin 100 yıllık paradigmatik çabasının aslında hayat bulduğu noktadır. esasen devlet etniklik vurgusunu öne çıkarmadığını iddia etse de, uzun yıllar devletin -haklı sayılabilecek- refleksleri nedeniyle bunu tam anlamıyla başaramadı. iç ve dış tehditler millet kavramını oluştururken merkeze alınan türklük paydasını sürekli olarak ırkçı olarak niteleme eğilimindeydi. haksızlardı ancak devlet politikaları bu tepkiselliği doğru kanalize edecek sağduyuya uzun yıllar sonucu erişebildi. doyasıyla imparatorluklar çağından milletler çağına geçişti türkiye de elinde kalan en son ve en kapsayıcı kozu oynamak zorunda kaldı. geldiğimiz noktada yanlışlar, eksiklikler elbette var ve düzeltilmelidir ancak bunu salt ırkçı -ki nefret ettiğim bir kavramdır- karşı reflekslerle akamete uğratmaya çalışmak art niyettir.
o halde;
"türk olmadığı halde kendini türk hisseden insan" ifadesi zaten cümlenin başındaki kurnazlığı kendiliğinden ele veriyor. tekrar söylüyorum, millet inşaı bir kavramdır ve zaten hissi boyut taşır.
Sahtekardır.
kim ne ise onu hissetsin. Türk dostu olsun, türk sever olsun kafi.
Türk olmayıp türk hisseden adamın asıl aidiyeti içinde gizli durur.
Birisi asıl aidiyetine küfür etsin hemen uyanır içinde başkalık.
Teknik olarak mümkün değildir. Çünkü bir ırktan sonradan olunmaz öyle doğulur. Herkes kendi ırkıyla gurur duysun arkadaş. Türk olmayanın türk'üm deme gibi bir zorunluluğu yok.