ölümü en yakında hissederken nargilenin dumanıyla tekrar yaşama bağlandığın, ilahilerle duaların kol kola gezdiği semt olarak nereye dahil olduğu belli belirsiz mekan.. *
öyle bir yerde ki demiş üstteki userimiz evet öyle bir yerde ki bu mekan, bahçesinde abdülhamidi saninin, tanzimat mimarı 2.mahmut'un, koca osmanlı'nın kaptan-ı deryalarının, paşalarının, ziya gökalp'in, osman bedrettin(k.s) efendinin ve daha nicelerinin kabirde mahşeri bekledikleri yerdir. divanyolunun hareketliliğine inat kenarda durur öylesine.
ve ben hep düşünürüm bu kabristana girince, "bir başka medeniyetin tezahürünü mezar taşından bu kadar net okuyabilir miyiz?" diye, evet belki okuruz hani eski mısır dersiniz, uzak doğu dersiniz, inka-maya dersiniz, dersiniz de hangisinde bulursunuz bunca sadeliği onca estetikle birlikte mermere nakşedeni.
böyle duygular eşliğinde iki yudum çay, bir nefes nargile ha bir de talihiniz varsa kalbe dokunan bir sohbet yakalamışsanız değmeyin keyfinize, emi.
akp ye angaje olmuş bir dernek değildir.ancak bazı çevreler tarafından yargının haklı olmasına rağmen siyasallaşmış görüntüsü verilmek istenmesi türk ocaklarını kaygılandırmaktadır.kurumların birbirine düşürülüp halkın kurumlara olan saygısını ve özellikle güvenini sarsması cumhuriyetimize büyük yara açacaktır.şimdiye kadar bu millet için canını veren insanlara ihanettir.
türk ocakları*:kuvayi milliye hareketinin ilk başladığı ve düşmanlardan kurtuluşun kararının verildiği yerdir.vatan perver milliyetci ve aynı zamanda evrensel değerlere saygılı üyeleri olan bir ocaktır.
türk ocakları, osmanlı devleti'nin en bunalımlı zamanında,türk milletinin varlık veyokluk mücadelesi verdiği bir sırada ve toplumun hangi fikir esaslara dayanacağının tespiti ile meşgul olunurken kurulmuş,kısa zamanda asker ve sivil aydınların toplandığı,daha sonra milli kurtuluş hareketinin fikri ve manevi ortamının hazırlandığı bir merkez olarak temayüz etmiştir.
türk ocaklarının amacı,türkler arasında milli bilincin uyanması,türk kültür ve medeniyetinin açıklığa kavuşturulması,türk milletinin yükseltilmesi,sosyal ve ekonomik alanlarda geliştirilmesidir.
türk ocakları,doğru fikir ve hedefleri,sağlam ve tutarlı prensipleri ile türk kültürünün yeni nesillere aktarılmasında çok önemli rol oynayan bir ''gönüllü mektep'' olmuştur.
atatürk ,yurt gezilerinde türk ocaklarına ayrı bir ilgi göstermiştir.hemen hemen her gittiği il gezisinde ocak şubelerini ziyaret ederek ocakların bulunmadığı yerlerde ayrı adlar altında çalışan derneklerin ''türk ocağı''adı altında birleşmelerini,öğretmen ve gençlerin ocaklarda toplanmalarını tavsiye etmiştir.halkı aydınlatıcı en canlı konuşmalarını ocak toplantılarında yapmış, bazı ocakların fahri başkanıda olmuştur.
genel merkezi ankarada olmak üzere türk ocakları derneği adıyla bir dernek kurulmuştur. türk ocakları derneğinin amblemi 1912de kabul edilen ve tarihî nitelik kazanmış olan, cepheden görülen bozkurt başıdır.
merkez yönetim kurulu, imkân ve şartların elverdiği ölçüde, yurt içinde ve dışında şubeler açabilir. derneğin siyasetle ilgisi yoktur.dernek, millî kültürün (hars), ahlâk ve fikir hayatının geliştirilmesi, millî birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuştur. kısaca türk milliyetçiliği olarak da adlandırılan bu amaç, derneğin millî ülkü (mefkûre) südür. Antalya Türk Ocakları gayet başarılıdır ilgilenenlere tavsiye edilir.her çarşamba ocak sohbetlerı yapılmaktadır.
bölge bölge değişmekle beraber (iyileri hoşları farklı şehirlerde vardır) istanbul da ve genel merkezde ne Irk, ne kültür milliyetçiliği güden ocaklardır. Gütseler gütseler çevrelerindeki koyunları güderler. Türk ocağı'nın adına güvenip gelen genç bozkurtları da çobanlar kendi başlarına bir şey gelmesin diye itçe, köpekçe kovmaya çalışırlar.
Bugün Nasıl Halkevleri gerçek halkevleri değilse, Türk ocakları da birçok şehirde ve merkezde gerçek Türk ocağı değildir, Halk evleri solcu yuvalanması bölücü yerlerdir, Türk ocakları da arap yuvalanması bölücü yerlerdir.