içinde türk sözü geçen her tanım gibi ezik lerin gocunarak gelip nefret kustuğu başlık.bir sakin olun daha buralardasınız; -filmlerde haç gören vampirler gibi olacaksınız ama afedersiniz - türk topraklarında, türk vatanında.tıpkı dedeleriniz gibi, tıpkı torunlarınız gibi.
yola mayın döşemez ama vatanı dinametlemede üstlerine yoktur. bebekleri öldürmez ama o bebeklerinin babalarını hiç gözünü kırpmadan katledebilir(kafatasçılar)
bir de atatürk'ün çizdiği türk milliyetçiliği vardır ki bu ırkçı denyoların sandığı milliyetçilik değil bütün etnik kökenleri ile bir bütünü belirten milliyetçiliktir. örnek olarakta amerika gösterilir.
türk olunca adı faşiste çıkandır. türk olup türkü ve türklüğü sevmek en doğal hakkı olmasına rağmen sırf karalamak adına olmadık iftiralar atılandır.bayrağa bakarken ürperen, her şehit cenazesinde kendi evinden çıkmış gibi gözyaşı dökendir. dünya durddukça vatanını korumak için gerekirse canını verecek olandır. oğuz handır, alparslandır, fatihtir, yavuzdur, mustafa kemaldir. alparslan türkeştir.
milliyetçiliğin ve bu kavramın daha koyu bir halini ifade eden faşistliğin,ben buyum culuğun hiç bir şekli mantıklı değildir. ancak ve ancak vatan ve milletin bütünlüğüne kastedilen durumlarda en akla yatkın duruma da dönüşebilir. ve bu dönüşüm sonuna kadar haklıdır.
ziya gökalp'tir, hüseyin nihal atsız'dır ve mustafa kemal atatürk'tür.
türk milliyetçisi her şeyin farkındadır, türk milliyetçisi akıllıdır, türk milliyetçisi türk olmanın haklı gururunu yaşar.
"türk ırkı sağolsun, türk yurdu var olsun, tanrı türkü korusun."
Bunların MHP'nin kalesi kabul edilen Orta Anadolu'da yaşayanları (Yozgat, Kayseri, Çankırı, Sivas, Kastamonu, Osmaniye, Niğde vs) 2012'de ülkelerini ve ideallerini satarak ümmet milliyetçiliği uğruna 12 Haziran seçimlerinde AKP'ye oy yağdırmıştır.
ayrıca türkiye dışındaki her devlet için ''türklere x yaptılar.'' diyerek olumsuz bir şey bulurlarken kendi devletleri hakkında olumsuz hiçbir gerçeği dile getirmezler.
etiyopya milliyetçisi, guam milliyetçisi, isveç milliyetçisi, honduras milliyetçisi'nden hiç farkı olmayan milliyetçidir. kendi ülkesi / ırkı için iyi olanı yaptığını düşünür. enteresandır ki dişe dokunur bir icraatları olmamıştır.
son yıllarda türeyen islamcıları bastırırlar, rahat ederiz demiştim, ama arkadaş oldular. yani yine bir boka yaramadılar.
tarihi okumuş ama anlamamışların tanımlayamayacağı bir şeydir. şöyle ki;
türk milleti topyekun bir istiklal harbi verdi. bunu, milletin kendi imkanları ile organize eden ve bizzat planlayıp uygulayan kadro hatta daha öncesinde ideolojik zeminini kurgulayanlar (üç tarz-ı siyasetten ve türevlerinin tartışmasından, edebiyatta milli yönelişlerden vs bahsetmeyi gereksiz buluyorum)hiç şüphe yoktur ki "türk milliyetçisi" dir.
herkesi türk milliyetçisi sanmaz. ermeniyi, lazı, çerkezi görmezden gelmez. emeklerini ve uğraşlarını da yok saymaz. kibrit suyu bir tarafa da daha kim olduğunu bile tanımlayamayanlar tarafından nefret edilendir türk milliyetçisi. hadi tarifi baştan yapalım ve yanılgılara da değinelim arada...
milliyetçi düşünce her ne kadar çok daha eskilere dayansa da bugün algıladığımız manada değildir. yani mesela bilge kağan'ın milliyetçiliği vs... her millet gibi türk milleti de yaşadığı coğrafyada etkin olarak varlığını sürdürebilmesi için devletini dizayn etmiştir. bu dizayn aşamaları kimi zaman orduda kimi zaman dinde, kimi zaman sanatta vs. değişik politikalar üretilmesini sağlamıştır. bütün bunları milliyetçiliğin tarihi olarak görmek bence pek doğru değil. en azından burada tanımlanmaya çalışılan şey bir insan ideolojisi. milliyetçi politikalar değil.
modern ideolojiler devrinde türk milliyetçiliğinin doğumu fransız ihtilali sonrası gelişen akımlara tarihlenir. haklılık payı olmakla birlikte, buna daha çok "göz önünde dillendirilen" misaller bu tarihle birlikte başlar desek daha doğru olur. bir de mesela asya içlerinde gelişen türk milliyetçiliği akımlarının tetikleyicisi, batı karşısında gerileyen osmanlı aydınında olduğu gibi fransız ihtilali değil, rus zulmü karşısında ayağa kalkmak isteyen insanların örgüsüdür. dolayısıyla türk milliyetçiliğinin farklı coğrafyalardaki doğuşu ayrı incelenmelidir.
bugün bir çok milliyetçilik karşıtı insanın yaptığı gibi, milliyetçileri tanımlarken fransız ihtilalinden bu yana gelişen süreçleri görmezden gelip, azınlığı vurdulu kırdılı işler yapan ülkücülerle meseleyi halletmeye çalışırsanız, komik duruma düşersiniz. bunlar ergen komünist ağızlarıdır, ciddiye alınacak ilmi bir tarafı yoktur. bu emperyalizm askerliği meselesi de ayrı bir konudur.
efendim, sandığınız gibi, türk milliyetçileri okumaz-yazmaz, serseri insanlar değildir. bilakis, türk milliyetçiliğinin tarihini okursanız, ideolojik olarak türk milliyetçiliğini örenlerin, yaşadıkları bölgelerde önde gelen ailelerin okumuş-yazmış çocukları olduklarını görürsünüz. hatta, daha iddialı bir şey söyleyecek olursak, türk milliyetçiliğinin ilk misallerini dillendiren o isimlerin yaşadığı şehirler de, ülkenin geri kalanına göre fazlaca gelişmiş olan şehirlerdir. gaspıralı ismail bey ve zeki velidi togan kolay anlaşılıp araştırılabilecek isimler olduğu için misal olarak gösterebilirim. bakarsanızi okumuş ailelerin okumuş çocukları olduklarını görebilirsiniz. anadolu ve balkanlar için de durum aynıdır. hatta o yıllardan çok sonra, türk dünyasının sscb bölgesinde milletin yolunu aydınlatan ve hürriyet ateşini yanar vaziyette tutanların da "aydın" olduklarını görürsünüz. imparatorluğun son dönemlerinde istanbul'da milliyetçiliği dillendirenlerin de pekala iyi okur-yazar olduklarını söyleyebiliriz. sizin adınıza üzgünüm ki türk milliyetçileri öyle sefil, pislik insanlar değildir.
türk milliyetçiliğinin veya türk milliyetçisinin ne olup ne olmadığı konusunda daha çok şey söylenebilir. keyfim yeterse söylerim ayrıca.
vatanına karşılıksız hizmet eden fedakarlardır. günü gelir cephede en önde coşkuyla savaşır, yeri gelir hudutta gözünü kırpmadan nöbet tutar.
icraat hevesli olup da bunu görememiş moronlar, türk milletinin geçmişinden bugüne şanlı bir tarihe nasıl sahip olduğunu bilmiyor olsa gerekler. şimdi sabahtan akşama kadar sayılsa, kumandanlık sanatının mükemmel örnekleri verilse, ne bileyim mete'den atatürk'den bahsedilse yine umursamayacaklar, üstüne üstlük de ne alakası var diyecekler.
sevilsin veya sevilmesin, türk milliyetçiliği bir milletin binlerce yıl öncesinde de bileğini büktürmedi, sonrasında da. eğer milletimizin güçsüzleşmesini, dış güçlerin etkisine girmesini anlayacakları dilden çizelge yaparak anlatacak olursak, "türk milliyetçiliğinden uzaklaştıkça" bu pisliğin arttığını görecekler.
tarih açıkca ortadadır ama anladığımız kadarıyla propaganda yapma heveslisi orospu evlatları haklı çıkma uğruna her şeyi saptırma hevesinde. devam etsinler, ellerine ne geçiyorsa...
ayrılıkçı kürtlerin ve şakirtlerin geçmesi gereken son kapı.temel dediğimiz ziya gökalp'in milliyetçiliği faşist italyadan çok daha farklıdır.misal; ayırıcı değil birleştiricidir.sırf aleviler öldürüldü diye milliyetçilik şapkasını takanlar, sığlıkta çığır açanlardır.
türk milliyetçiliğini bir satır dahi okumamış insanların tanımladığı tiptir. gençler takılıyorsunuz kendi aranızda tamam ses etmiyoruz da, sağdan soldan duyduğunuz atsız bey'in önü arkası kesilmiş cümlelerinden başka hangi türk milliyetçisi kaynağı okudunuz da neyini eleştiriyorsunuz?
yahu daha ülkücülerin bile bir çoğu mesela üç tarz-ı siyaset'i ne bileyim türkçülüğün esaslarını okumaz. siz ne ara okudunuz da neyine karşı çıkıyorsunuz? geçelim kaynaklara, deyin ki şu adam şunu yazmış da pek haksız. buyrun...
ömrünü sadece türk milliyetçiliğinin kaynaklarını okumaya vakfetse yetiremeyecek bir insanın su yok sondaj vuruyorsunuz demesine ancak gülen insandır.
sadece ve sadece mesela türk milliyetçiliğini anlamak için maturidilik meselesini oku desem ömrün yetmez. rahmetli gündüz aktan, otuz yıl her gün en az iki saat maturidiliği okuyorum, araştırıyorum demişti...
yesevi'yi bil desem, işine gelmez. yunus?
namık kemal desem vık vık edersin.
gaspıralı desem, "dilde fikirde işte birlik" ten öteye hakkında duyduğun bir şey yoktur.
zeki velidi desem önemsemezsin...
senin aklını kim neyle doldurduysa, sana kendinden olan bu kadar uzak kalmış. sen söyle ben seni anlamak için mesela kimi okuyayım?