türk milletinin kitap okumama sebepleri

entry88 galeri1
    1.
  1. dünyada en az kitap okuyan millet olduğu söylenen türk milletinin kitap okumama veya istatistiklere böyle geçmesinin bir takım sebepleri vardır. bunlardan ilkini kitapların oldukça pahalı fiyatlarla satılması teşkil eder.
    buna ek olarak, kişi başına günlük olarak en çok gazete okuyan milletlerin başında da türkler gelir.
    2 ...
  2. 2.
  3. tembellik.

    büdüt: bir japon 1 yılda 25 kitap okurken bir türk 6 yılda 1 kitap okuyormuş. yazık.
    3 ...
  4. 3.
  5. türk milletinin diş fırçalamama sebepleriyle aynıdır... (bkz: emanet yaşamak)
    3 ...
  6. 4.
  7. aslında bulduğu herşeyi okur türk milleti sadece zaman ayırmada problemleri var. boğazından kısar cocuklarının istediği kitapları alır ama kendine alacağı bir gazetenin bile hesabını yapar.

    bu milletin sadece %47'si beleş kitap alabiliyor beyler...
    4 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. türk milleti bağımlı olmayı sevmiyor çünkü.bir işi yarım bırakmaya bayılır.
    2 ...
  11. 7.
  12. genelde vakit yoklugundan denir.oysa vakit boldur daha farklı alanlarla ilgilenilir.tv dururken kitap okuyan bi türk dogrusu cok az rastlanılmıstır
    2 ...
  13. 8.
  14. görsel araçlara daha çok önem vermesi.
    2 ...
  15. 9.
  16. dizi seyretmek "en bi" birincisidir. tv başında mal gibi oturan nereden okusun kafka'yı, kemal tahir'i, goethe'yi ya da nazım'ı ve hatta dosto'yu ulan!
    adam mal mı okusun!*
    2 ...
  17. 10.
  18. ezberci eğitim sisteminin yarattığı bir sonuçtur. ilkokuldan başlayarak sınav geçmek için sadece kitap okuyan gencimiz yetişkin bir birey haline geldiği zaman psikolojik olarak kitap korkusu yaşamaktadır. durum kesinlikle böyledir. gerizekalı okul yönetimi ve bazı dengesiz öğretmenler öğrenciye ceza vermek için "şu kitabı oku, haftaya bana anlatacaksın" şeklinde ceza verdikleri için çocuğu kitapdan sonsuza kadar soğutmaktadırlar. kitap okutmak ve anlatmak öğretmenler için bir cezadır ! sadece bir cezadan ibaret...

    budur.
    1 ...
  19. 11.
  20. kitapların pahalı olmasının kesinlikle içerisinde olmadığı sebeplerdir. kitaplara pahalı dersek hakikaten çok bütük haksızlık yapmış oluruz...vakit yokluğu diyebiliriz ve kitap okuma işinin belli bir kesimin yaptığı bir faaliyet olduğunu görmek yanılgısı da bunlar arasında olabilir. yoksa kitap okumak artık lüks değildir...
    1 ...
  21. 12.
  22. televizyonların artık kitapların yerini iyiden iyiye işgal etmesiyle ve türk milletinin tv bağımlılığıyla açıklanabilecek sebeplerdir.

    (bkz: aşk-ı memnu)
    2 ...
  23. 13.
  24. kitaptan bir şey kazanamayacağını düşünüp saatlerce televizyonun başına kitlenen toplumda yaşanan klasik bir durum...
    (bkz: okunan kitabın dedikodunusunun yapılamaması)
    (bkz: behlül'ün saç modeli hakkında konuşmak)
    2 ...
  25. 14.
  26. bunun için türk milletinin çocukluğuna inmek lazım.söz konusu çocukluk zamanlarının ilk okul çağlarına denk geldiği varsayılırsa ilkokul yani yeni adıyla ilköğretim okullarının kitaplıkları 100 temel eser adı altında bir sürü çocuğun gelişim seviyesine uzak zaman ötesi daha doğrusu gerisi kitaplarla doludur.bu kitapları 9-10 yaşındaki bir çocuk değil bir yetişkin bile sonuna kadar okumaz okumayamaz.hal böyle olunca geçmişin çocuğu şimdinin yetişkini türk insanı kitap okumamayı bir alışkanlık haline getirmiştir.şimdi hayretler içerisindeyim, o kitapların büyük bir çoğunu o yaşlarda okumuş biri olarak.
    0 ...
  27. 15.
  28. anası babası okusa çocuk da severdi belki. alışkanlık efendim, yok başka açıklaması. tecrübesizlik; utanmayın başlayın bir yerden!
    1 ...
  29. 16.
  30. ahahahaha buraya yazılmadığına inanamıyorum...

    türk halkının kitap okumamasının tek sebebi darbelerdir.

    siz darbelerde kitapları toplarsanız, halkın bilinçaltına kitapların ''tehlikeli'' bir şey olduğunu sokarsanız kitap okunmaz tabiki...

    kimseyi suçlamayın, darbeci zihniyet dışında.
    4 ...
  31. 17.
  32. 18.
  33. kitap okumanın düşünmek sorumluluğunu ister istemez beraberinde getirmesi.
    1 ...
  34. 19.
  35. bu tarihsel bir alışkanlıktır. en önemli sebebi budur. hadi millet kitap okuyalım denilrek maalesef bu alışkanlık kazanılmıyor. önemli politikalar izlenmeli eğitimde buna yönelik. uzun vadeli politikalar. ancak uzun vadeli politikalar izleyemeyecekte bir milletiz aynı zamanda. yani zor be arkadaşlar durum.
    1 ...
  36. 20.
  37. bütün vaktini sözlükte birşeyler yazıcam diye heba etmesi.
    2 ...
  38. 21.
  39. 22.
  40. korsan kitaba talep ayrıca kitapçıların şahane bir sistemle yürüttüğü kiralama olayı nedeniyle Kesin olarak bir sayı belirtilmesi imkansızdır, sanıldığının aksine yani en azından ortalama neyse o kadar okuduğumuzu düşünüyorum.
    1 ...
  41. 23.
  42. çünkü ezberci sistem bizi tembelliğe itiyor, kitap okumak sevilmiyor, ekstra bir etkinlik olarak görülüyor.
    1 ...
  43. 24.
  44. Belkide Türkler okuyacak kadar kaliteli bir kitap bulamıyorlardır.
    2 ...
  45. 25.
  46. uzun süren bir iş olmasıdır. sanki kendileri seçilmiş insanda gelemiyorlar "boşa vakit harcamaya"..
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük