1950 lerden başlayarak hızlı bir şekilde Amerikan kültürüne asimile olmaya başlayan kültürdür. son zamanlarda ise, 'küreselleşme' kisvesi altında bu asimilasyon daha kolay yürütülmektedir.
Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir.
Eski Türk Uygarlıklarının temel geçim kaynaklarının hayvancılık, tarım, dokumacılık ve madenciliktir.
Siyasi göçler ve ipek Yolu ile devamlı etkileşim halinde olmaları ve sürekli Ticaret içersinde olmaları türk kültürünün en önemli özelliğidir.
Demir'i ilk işleyen ve At'ı ilk ehlileştiren türklerdir.
Savaşçı bir toplum olarak yaşamışlar, Kartal ve Kurdu kutsal hayvan olarak kabul etmişler ve sembol olarak kullanmışlardır.
Ural-Altay dilini geliştirmişlerdir. islamiyeti kabul ettikten sonra bu dil ile Arapça ve Farsça etkileşim halinde olmuştur ve zamanla günümüzde ki türkçe halini almıştır.
Göçebe yaşamın üzerine kurulu kültürdür genelde sanat eserleri taşınabilir şekilde yapılırdı kurt,köpek,grifon,ejderha,kaplumbağa,geyik motifleri ciddi yer kaplar bunun yanında ay,güneş,yıldız gibi gök cisimleri de vardır kullandıkları alfabe runik orhun-göktürk alfabesidir
Zamanla temasa geçtikleri dinler musevilik,budizm,maniheizm gibi dinlerle değişmiştir
*Türk-islam kültürü
Türklerin islamiyete geçtiği dönemde ortaya çıkan kültürdür eski türk kültür,töresinin islam kültürü ve şeriat süzgecinden geçirildiği kültürdür
*modern türk kültürü:
Cumhuriyet ile ortaya çıkmış kültürdür
Ayrıca bir kültürün başka bir kültür ile temasa geçince birinin yok olduğunu söylemek için 15 iq ve daha azı lazım.
dünyada en yüce, en köklü kültür olarak bilinen (ki öyledir), ancak şuan toplum genelinde esamesi okunmayan, eserlerini başka milletlerinin sahiplendiği, bayramını başka milletin kutladığı, yemeğini başka ülkenin himayesine aldığı, kendi insanının şarkılarını sahiplenmediği, özbenliği değiştirilmiş insanların doluştuğu, doluşturulduğu, özbenliğine bağlı olmanın gericilik, alaturka tavır olarak görüldüğü, günden güne erimekte olan, günümüz medyasının günden güne aşşağıladığı, kendi insanına unutturulmaya çalışılan günden güne eriyen, öz vatanında esir hayatı yaşayan ve bu ahvali bizi dertlere gark eden kültürümüzdür.
bir hacivat ve karagöz' ü düşünün, ya da orta oyununu düşünün. efeleri, horonları, halayları, çiftetellileri düşünün. arapça, farsça' yla harmanlanmış türkçe' yi düşünün. hat işlerini, ebru eserlerini, çinileri, camilerdeki ve hamamlardaki mimariyi düşünün. karadeniz' in mısır ekmeğini; güneydoğu' nun kebabını, içli köftesini, ege' nin zeytinyağlısını düşünün. çevrenizde bunlar gibi gördüğünüz her şeye bir alıcı gözüyle bakın. bunlar işte türk kültürü. bu topraklar üzerinde yaşamış farklı ırklardan, farklı dinlerden, farklı etnik kökenlerden, sayısız insanın katkısıyla oluşmuş çok zengin bir kültürdür. sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak gerekiyor diye düşünüyorum.