türk kuşu

    2.
  1. mustafa kemal atatürk ün direktifiyle 3 mayıs 1935 faaliyete geçen ve ayrıca hayko cepkin nin de üyesi olduğu, türk hava kurumu nun en büyük eğitim merkezidir.

    http://www.turkkusu.org.tr/
    3 ...
  2. 9.
  3. 10.
  4. bizim dile olan aşinalığımızdan kaynaklanan soruna kaynaklık eden isim tamlaması. english birdy demekle ne farkı var bunun? ama bakın english birdy ne kadar tatlı durdu. türk kuşu ise kazık gibi durdu. işte bu ilk cümleye götürür bizi yeniden.
    1 ...
  5. 7.
  6. thy'nin sefer sayılarının başında gördüğümüz uluslararası kısaltmanın açılımı.
    1 ...
  7. 14.
  8. ötemedikçe sahibini öttüren kuştur.

    (bkz: diline vurmak)
    0 ...
  9. 8.
  10. türk hava kurumu bünyesinde bulunan uçuş okuludur. Paraşüt, pilotaj(uçuş eğitimi), planör ve model uçak eğitimini ücretsiz olarak vermektedir.
    0 ...
  11. 6.
  12. normalden biraz daha büyüktür. olup olmadık yerde kalkış hataları verir ama sıkıntı olmaz indirmesi kolaydır.
    0 ...
  13. 5.
  14. Türk Hava Kurumu'nun, tasarladığı ilk yerli uçağa vereceği isim. olmamış ama yahu.

    http://ekonomi.milliyet.c....2012/1631090/default.htm
    0 ...
  15. 4.
  16. sivil pilot yetiştiren kurumdur. thy uçaklarındaki tk yazısı türkkuşunun kısaltılmış halidir.
    0 ...
  17. 3.
  18. Türk Kuşu: Daha 1930'larda "istikbal Göklerdedir" diyen Atatürk havacılığa gereken büyük önem ve değeri vermesini bilmişti. Havacılığın bir spor dalı olarak benimsenmesi ve Türk gençleri arasında yerleşmesini yürekten arzulayan Atatürk "Türk Kuşu" nun kuruluşunda olduğu gibi çalışmalarında da verdiği emir ve direktiflerle başrolü oynamıştı.

    Türk Kuşu'nu sıcak bir ilgi ve yürekten bir muhabbetle destekleyen Atatürk manevi kızı olan Sabiha Gökçen'i de Türk havacılığına kazandıran kişi olmuştu. Sabiha Gökçen yalnız sivil havacılık ve havacılık sporunda değil, askeri havacılık alanında da uluslararası üne ve değere sahip bir havacı olmuştu.

    Atatürk, genç ve yetenekli Türk havacılarının havacılık sporunda gelişmelerini sağlamak amacıyla yurt dışına gönderilip orada ihtisas yapmaları arzulanmıştı. Onun emir ve direktifleriyle başta Sabiha Gökçen olmak üzere bazı Türk havacıları 1935 yılı Temmuz ayında Sovyetler Birliğindeki "Koktobel Planör Okulu" na giderek orada bu spor dalı üzerindeki bilgilerini kuvvetlendirip tecrübelerini arttırmışlardır. Bu uzman planörcüler yurda dönüşlerinde "Türk Kuşu" kadrosunda öğretmen olarak görev almışlar ve bildiklerini ve öğrendiklerini genç havacı kuşaklara öğretmişlerdir.

    "Türk Kuşu" 1935 yılından beri Atatürk'ün Türk sporundaki en büyük yadigarı olan havacılık sporu yolundaki çalışmalarını sürdürmekte, planörcülük ve havacılığın yanı sıra paraşütçülük alanında da büyük işler başarmaktadır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük