içilince ufaktan bir rahatlama verir. Her gün 1 fincan içmek makbul sayılabilir.
Ek olarak; Türk kahvesi, tüketildiğinde tokluk hissi vererek yağ yakımını sağlar.
Özellikle kahvaltı kültürünün yaygınlaşması ile yerini Türk çayına bırakan içecek. Yine de Anadolu ile birlikte Balkanlar'da, Kıbrıs'ta eski Osmanlı memleketlerinde gayrimüslimler tarafından halen yaşatılıyor. Gençlerimiz keyf için Türk kahvesi içse de farklı derecelerde kavrulmuş filtre kahveye dadanmış durumdalar.
Bende çağrıştırdığı rakının alkolsuzudur. Ortak yonleri fazladir oldukca. Her ikisi de ait oldugu grubun agir abisidir. Herkes sevmez ama seven de baska seye degismez.
Damla sakızlı versiyonu çok güzeldir. Cezvede pişirilir. Kalabalık aileler, 20 kişilik olanlar falan tencerede pişirir. Sade, orta, şekerli klasik türleridir.
Bir ara halsizlik, uyku hali ve baş ağrısı başladı. Diyabet zannettim. O parmağa iğne batırıyorlar ya, yemedi. Birkaç kez elimi tuttukları an çığlık atıyorum diye ölçüm yaptıramadım. Spor ve sağlıklı beslenme ile durumu kendimce çözmeye çalıştım. Ara ara hâlâ uyukluyorum ve halsizlik yüzünden sıkıntı yaşıyorum diye o parmağa o iğneyi sokturdum. Normaldi her şey. Her seferinde normal görününce anladım Ki kafein bağımlılığı yüzünden yaşanıyor bunlar. Kahveyi korkunç bir baş ağrısı yaşasam bile bir süre sonra bıraktım, tüm belirtiler geçti.
O günden beri kahve içenlere dikkat ediyorum, hepsi bağımlı. Bir bardak türk kahvesi ile başlıyorlar, bir noktadan sonra 4-5 bardağa çıkıyor. O toz karışımından en az 3 içiliyor falan. Aylar sonra bir bardak kahve içeyim dedim, çamuru yalasam daha iyi diye düşündüm. tadı güzel bile değilmiş.
Bu kahveleri güzel bulmak bağımlılık belirtisi olabiliyor yani. Bence dikkat etmek lazım.