süper kahramanlar hep yabancı patentlidir.kimi uçar,kimi kaçar,kimi ağ fırlatır,kimi çok güçlüdür,kimi görünmez olur,kimi esnektir.
türk işi süper kahraman nasıl olur sorusuna döndüğümüz zaman,eğer üzerinde düşünülürse o kahramanlara 5 basacak kahramanlarımız çıkar ortaya.
-asgari ücretle 1 ay geçinebilen süper kahraman:kod adı=asgariadam
-maden ocaklarında oruç açan süper kahraman:kod adı=madenadam
-ferrari modifiyeli doğan arabası olan süper kahraman:kod adı=modifiyeadam
-yıldırım çarptığında ağaca saklanan süper kahraman:kod adı=şimşekadam
-bahçesinden elma çalan çocuklarını bastonuyla kaçıran yaşlı süper kahraman:kod adı=bastonadam
-emekli maaşını almak için saatlerce kuyrukta bekleyen yaşlı süper kahraman:kod adı=bankamatikadam
-bir günde torununa hem kazak,hem patik,hem yelek ören yaşlı teyze süper kahramanı:kod adı=örgükadın
-15 santimlik süper yüksek topuklarıyla yürümeyi başaran süper kahraman:kod adı=topuklukadın
-eline ne geçirdiyse yüzüne süren,ayaklı makyaj masası kılığındaki süper kahraman:kod adı=maskelikadın
-ilköğretimden başlayarak üniversite bitirinceye kadar 15 yıllık eğitim hayatında kopya ile sınıf geçen süper kahraman:kod adı=kopyaadam-kopyakadın.
kuru ekmeğe katıp yaptığı soğanın ağızda bıraktığı kokusuyla göktaşlarını bile eritip yok edebilecek.
ter kokusuyla uzaylının yedi ceddini ilelebet gezegenimizden men edecek güce sahip urdum insanından daha büyük kahramanmı var bee. bunun için ne gama ışını lazım yurdum insanına ne çılgın bi deney, ne asitin içine düşmesi. benim yurdumun indası doğal yollardan güç kazanır doğuştan genlerden kahramandır. haytt bee yürrüüü kesssseler acımaz sloganıyla var olurlar.
kesinlikle tayt giymez, karete, kung-fu bilmez. silahı vardır. tespih şart. takım elbise kahramanın kostümüdür. diğer kahramanlardan bir farkı da hepsinin 2 kişiliği varken, bizimkisi hep bu formattadır, eee ne de olsa racona ters.
bu konudaki yorumlar sürekli geyik üzerine olduğu için türk çizgi romancılar sinemacılar ve bilimum sanatçılar kafalarındaki planları gerçekleştirememektedirler. çünkü eldeki kısıtlı imkanlarla yapılan işler hep izleyicilerin okuyucuların, bilimum takipçilerin alaylarıyla sonuçlanmaktadır. bu yüzden fantastik sinemaya çizgi romana vs.ye türkiye birşey katamamıştır.