bu tespitte bulunulurken neye göre değerlendirme yapıldığını merak ediyorum.
neticede okumak var okumak var.
doğru bir tespitse eğer içler acısı bir durumdur. neticede birbirini anlamaya bile çalışmayan insan topluluğu olmamızın sebebi bu %4 lük orandır. okusunlar da diyoruz çaresizlikten, ne okurlarsa okusunlar.
Acı olan orandır. Tabi okumayan insanların onlarca bahanesi vardır bunlardan birkaçı;
Kitaplar çok pahalı.
Boş zamanlarımız çok dolu(!)
Çalışıyorum.
Ders çalışmam gerekiyor.( Oysa kitap okumak sınavda en büyük yardımcıdır.)
Bu örnekler bu şekilde uzar gider. Ben çok mu okuyorum hayır. Belki haftada 1 kitap ama en azından gereksiz bahaneler üretmiyorum. Bu oran kesinlikle artırılmalıdır.
yanlistir.
bir kitap turkiye de 30 40 kisiyi gezer.
orjinal almamamiz bizim sucumuz degil
bir bucuk milyar dort kisi ailede cocuk 100 sayfalik kitap icin babasindan 20 lira istese babasi verir mi , yok.
yalandır. türkiye de bir kitap alınır onlarca kişi okur, korsan kitap çok yaygındır, e kitap çok yaygındır, buna kütüphaneleri ve hesaba katılmayan yayınları eklersek türkiye de en az yüzde 15 lik bir nüfus vardır adam akıllı okuyan.
Televizyon denilen illet yüzünden efendim kaldırın bakalım televizyonları millet can sıkıntısından nasıl kitap okuyacak nasıl sosyalleşecek. Adam işten geliyor ayaklarını gere gere açıyor televizyonunu yarışma programları, kadın desen tüm gün evde onlarda kadın programları uyuştura uyuştura milletimi bir hal oldular.
kitap okuyanların yarısı da çok satanlar adı altındaki popüler kültürün içi boş zırvalıklarıyla beyinlerini kirletiyorlar. hoş, ülke bu durumdayken ne okuduklarını sorgulamak ne kadar doğru orası da ayrı bir tartışma konusu.