tipik bir türk davranışıdır, konu ne olursa olsun ona verilen süreyi sonuna kadar kullanır ve işini son güne bırakır son günde girdiği kuyruğun uzunluğundan şikayet edilir.
türk insanının zeki olmasıyla alakalıdır. türk insanı her ne kadar işini son güne bıraksada, kıvrak zekasıyla son gün bir şekilde işin üstesinden gelmesini bilir. ayrıca heyecanı sever türk insanı. onun için son anlarda bir işi halletmek hem heyecan vericidir hem de gurur vericidir. hepimiz üniversite'de okurken final sınavlarına son gece çalışıp bir şekilde sınavlardan geçmedik mi sorarım size. o son güne gelene kadar da günümüzü gün etmedik mi? zeki milletiz vesselam. *
türk ahalisinin macerayi sevmesi ile alakali olan ve adrenalin bagimliğindan dolayi olan durumdur. zebellah gibi üst gecit var iken e-5'ten elinde migros posetleri ile gecen necip milletizdir. hatta faturlari ödemek için zebellah gibi vaktimiz oldugu halde tutar son gün yatirarak banka ve veznelerin önünde kuyruk yapmaya bayilirz. sözün özü hangimiz macerayi seven adam değiliz ki?
bilimsel araştırmalar gösteriyor ki insan beyni bir şeyi yapmaya zorunlu olduğu zaman çok daha çabuk fikir üretebilir. yani bu türk milletine özgü bir şey değil. türk olarak türk milletini eze eze bitiremiyoruz nedense. her fıkranın konu mankeninin temel olması gibi çoğu olumsuz konuyu yapan da biz türkler oluyormuşuz gibi bir havaya giriliyor. esasında insan doğasından kaynaklanan bir olgudur. yurt dışına çıkmamış bir türk vatandaşı etrafında sadece türklerin bunu yaptığını görünce zannediyor ki elin almanı fransızı ispanyolu italyanı her şeyi önceden yapıyor, çok düzenli bir hayatı var. yok efendim böyle bir şey. bunun türklükle yabancılıkla bir alakası yok. kişilik problemidir. her ülkeden çıkar. ancak niçin yalnızca biz türklere mal edilir. ayıptır yapmayın allasen.
Eylemsizlik karakterimiz olduğu için. Eylemin gerektiği son noktaya kadar bekleriz. atalet içimize sindiği için bunu yaparız. hareket edip sonuç almak bizim kitabımızda yazmaz ama ne zaman hayat memat meselesi olursa bir eylem o zaman o eylemi ifa ederiz. buna yumurtanın kapıya gelmesi durumu da diyoruz ve bu lafı bilmeyen ve konusmamız türk insanı yoktur. bu da bize karakterimizi gösteriyor.