pilotlarının titizlikle seçildiği,bünyesinde f-16 ağırlıkta olmak üzere bir çok savaş jetini barındıran günümüz teknolojisiyle üretilmekte olan f-35 savaş jetini envanterine katmaya hazırlanan, türk silahlı kuvvetlerinin üç ana kuvvetinden biri olan, savaşta ve barışta görevini eksiksiz yerine getirmeye hazır askerler bulunduran dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinden biridir.varlığını ömür boyu sürdürecektir.
öyle ki şu anda yalnızca terminatör filolarını kaldırsa ermenistanda taş taş üstünde bırakmaz. 240 f-16'yı saymıyorum bile. 100 kadar beşinci nesil f-35'i de dahil edecek olursak bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri olmayı uzunca bir müddet elden bırakmayacağız. 4+2 opsiyon aew c uçakları ile zaten sınıf atladık. kısaca, sahiden bu açıdan şuanda çok güçlüyüz. 80 küsür f-5'i ve 100'e yakın f-4'ü hurdaya ayırmış halimizle bile. şuan ankarada uçan f-16 ların geneli sıfır. iran daha iyi falan demeyin götümle gülerim. onlar önce f-313 ü uçursun. bekliyoruz hala. şu kavramsal tasarımı biten milli jetin çalışmaları da azıcık hızlansa sonuçları alsak keyfimizden geçilmeyecek. saab faktörü işleri oldukça hızlandırdı. tahminim 4-5 yıl içinde tam bir profil ortaya çıkacak. ayrıca bu uçak için 2 farklı tasarımın seri üretileceğini düşünüyorum. hürkuş desen yavaş yavaş silahlanıyor, bu uçağın c serisinden en az 150 tane türkiye yalnızca kendine üretecektir şimdiden söylüyorum. yepis yeni bir hava kuvetleri saldırı kolu artık bu tip uçaklar pilatus iyi akıl etti. hadi bakalım hayırlısı. gidişat çok iyi. ankayı unutuyorduk bak, cirit atsa da izlesek. yakındır o da.
ingiliz kaynaklarına göre f-5 lerin tamamını emekli etmiş hava kuvvetleri. geçici olarak sadece 12 adet f-5 türk yıldızlarında uçacakmış. Fırsattan istifade türk yıldızları f-16 ile uçsa, thunderbirds ile yarışsa ne güzel olurdu! zaten 2013 te envanterde kalmayacak diye bir haber yayılmıştı, doğruymuş demek.
kimin bu ülke öğrenin ey yobaz kafalılar. ey şampiyon olduklarını zanneden kuşbeyinsiz allah kulları. dinleyin marşı da anlayın biraz. fotoğraflara bakın. bu ülkenin gerçek kurtarıcılarını gerçek bekçilerini görün. iktidar sayesinde yeraltından çıktınız ama vatandaş da olamadınız be hey hıyarlar.
temeli, 1 haziran 1911 de ' kıtaatı fenniye ve mevakii müstahkeme müfettişi umumiliği ( harbiye bakanlığı fen kıtaları müstahkem genel müfettişliği ) nin ' kurulmasıyla atılan kurumdur.
kurmay yarbay sürreya ilmen, kurumun teşkilatlandırılması için görevlendirilmiştir.
amerika ve avrupa kendisine ne verirse onunla uçabilir. neye ve kime ateş edebileceğine de uçağı verenler karar verir.
Benim şahsi görüşüm kendi uçak üretemeyen, tamamen dışa bağımlı bir hava kuvvetleri aslında bir hiçtir. Bu gibi bir boka yaramayacak uçak ve silahlar fahiş fiyatlarla satılıp ülkeleri ekonomik olarak soymaktan başka bir işe yaramazlar.
bünyesinde çok başarılı pilotların bulunduğu ama yeni yeni teknolojiyi kendi yapabilen, zamanında girmek istediğim kurum. şimdi filmlerde görüp iç çekmekle yetiniyorum.
Girmeyi çok istediğim fakat kazanamadığım ( mülakatta Atatürk ün hatası nedir sorusuna çocukluğun verdiği saflıkla içki içmeseydi sirozdan ölmezdi demiştim, hatasız demelizdim artı mülakatı yapanların içki kullandığını tahmin edemedim galiba ) kurum.
eskiden bünyesinde yer almayı çok istediğim pilotları,mühendisleri,türk yıldızları ile gurur kaynağımız olan kurumumuzdur.o masmavi üniformaları ve kabindeki görüntüleri duygulandırır beni. hala 'belki'demekteyim belki o üniformayı giymek nasip olur.
4-5 Haziran 2011 tarihlerinde izmir Çiğli'de kuruluşunun 100. yılını kutlayan kurum. Bu kutlamalar sebebiyle dünyanın pek çok ülkesinden hava kuvvetleri mensubu ve akrobasi ekipleri izmir Çiğli'ye gelerek 2 gün boyunca 200 bin kişinin izlediği kutlamalarda hünerlerini sergilediler. Bu ülkeler arasında ABD, ingiltere, italya, Hırvatistan, Romanya, Fransa, Polonya, Pakistan gibi ülkeler vardı. Aradan iki hafta geçti. Ben de o gösterileri seyreden seyircilerden biriydim. Özellikle ilk başta THK envanter geçişinde içim oradakiler gibi bir tuhaf oldu, gözlerim doldu. Genelde haftasonlarında bulutlanan hava da o gün güneşliydi. Hatta o güneş yüzünden akşama doğru eve dönerken gözlükleri çıkarınca zebraya döndüğümüzü fark ettik. Neyse... Konu bu değil aslında. O iki gün boyunca 200 bini aşkın seyirci, dünyanın 80 ülkesinden gelen konuklar, 19 hava gösteri ekibi vardı izmir'de... Ama ne sayın cumhurbaşkanı ne başbakan yoktu. Aslında hiç bir politikacı yoktu. En büyüğünden en ufağına kadar hepsi 1 hafta sonraki seçimlerin havasına girmişlerdi. Kaldı ki Genelkurmay başkanı bile Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun yıldönümünde Hava Kuvvetleri komutanı nezdinde Org. Hasan Aksay'ı yalnız bıraktılar.
Türk Hava Kuvvetleri ise kendisine yapılmış bu saygısızlığı, bu sahipsizliği asla haketmedi. Düşünün Wright kardeşler'in 1903 yılında ilk uçuşlarını yaptıktan sadece 8 yıl sonra, 1 Haziran 1911 yılında kuruldu Türk Hava Kuvvetleri. Bugün yaklaşık 70.000 personel ve 1.049 hava aracıyla görevini yapıyor. Dünyanın sayılı gösteri ekipleri saygı duymasalar bir kurumun sevincine ortak olmazlardı. Bugün dünyanın en etkili 10 hava kuvvetinden biri olarak gösterilir. Eğer gösterileri seyretseydiniz sizin de oradaki tüm insanlarımız gibi göğsünüz kabarırdı. Gerçekten de çok zor gösterileri başarıyla gerçekleştirdiler. Dilerim ki bir daha bu günleri bu kurumun şanına yakıştığı şekilde hakkını vererek kutlarız.
şu sıralar ikinci ana jet üs komutanlığının ev sahipliğinde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen akrobasi timlerinin gösterileri ile yüzüncü yılı kutlanan kuruluş.