hep kitap fiyatlarının pahalılığından şikayet ederek çıkmaya çalıştığımız durum. "bi kitap yirmi milyon birader". e tamam da bi paket sigara da 5 lira olmuş en adisi. hem o tükeniyor içince. kitapsa bir köşede tekrar keşfedilmeyi bekliyor. alamaıyosan korsan al hiç olmazsa. zaten bu hayat şartlarında kimse 3 günde kitap bitirecek kadar ne vakit ne de canlı zihin sahibi olabilir. 3 ayda 5 ayda bir oku. oku bir şekilde ki cahil olduğunu snlayıp daha da oku.
evet güzel bir bahane buluyorum şimdi 24 saatin 7 si okulda ortalama 7si uykuda ne yaptı 14, kaldımı 10, 2 saat kişisel ihtiyaclar kaldımı sehiz ,eee okuduğumuz okulda teori ve uygulama bol günlük çalışmassan vizede ve finalde babayı alıyorsun aynı zamanda sözlükte ne işler dönüyor diye merakta ediyorsun noldu sehiz de gitti gün bitti.kısaca manitaya bile vakit kalmadı okul bitirdi bizi.
okuması olmayan insanların kaynama noktasının düşük olduğu topraklarda gayet normal durumdur. okuma bilenlerin de fotoğraf sanatına ve spora olan merakı, okumanın alışkanlık kısmına temas etmez. konuştuğu kadar okumamış halklardan biriyiz sadece. yüzde 58'e küfredip eline bir kitap almayan, elindeki kitabı paylaşmayan insanlar da bunun müsebbibidir. selam ederim.
çok yanlış bir genellemedir. okuma tarzı biraz farklı diye böyle de söylenmezki. istatistiklere göre;
Türkiyede;
kitap okuma oranı: %3
gazete okuma oranı:%7
otobüste başkasının kitap ve gazetesini okumaya çalışma oranı: %90 *
aslında yanlış bir tespittir. okuma alışkanlığımız vardır ancak tembelliğimiz mevcuttur. elimize alıp da sayfa karıştırmak zor gelir ki başkası okurken göz ucuyla okuyup sayfayı çevirmesini bekleriz. ***