italyan arkadaşlarımın bu sözün nedeni hakkındaki tezlerine göre asıl neden bizim esrar içiş tarzımızmış. o adamlar esrarı joint adı verilen küçük tekli sigaralara sararlar, oysa ki biz türkler minimum çiftli genel olarak ise üçlü yaparız. joint'ten normal sigara içer gibi nefes alınır, bizim çiftli veya üçlümüzden ise "ssssfffffffffffffffffft" şeklinde minimum 2-3 saniye sigaraya asılınır. joint'ten böyle duman almaya kalkılırsa bir nefeste tükeneceğinden "türk gibi içme" derler.
fuck you man! don't smoke it like turkish style * ***
Son fırtı çekerken artık tütün değil filtrenin acı tadını içine çeken ve son fırttan sonra sigaraya bir kez daha bakıp var gücüyle yere savrunan yurdum insanının yaptığı eylem.
oryantalist batılıların bütün olumsuzlukları yakıştırmaya bayıldıkları türklere uygun buldukları bir elbise daha. hadi eskiden seyahat imkanları daha kısıtlıydı, şöyle bir japonların,çinlilerin,korelilerin,biraz daha yaklaşalım acemlerin ne sıkı içici olduklarını bilmiyorlardı diyelim. peki,avrupa'nın tam göbeğindeki almanlardan, hem de en adi tütünden mamullerine düşkün fransızlardan, baca gibi tüten italyanlardan da mı haberleri yoktu? bugün durum değişmiş olabilir,fakat bu önyargılı deyimin ortaya çıktığı zamanlarda avrupalılar türklerden daha mı az içiyorlardı,hiç sanmam. neticede basit,üstünde durmaya bile değmez bir deyiş bu. gelgelelim, avrupa'nın türklere bakış açısını yansıtması açısından dikkat çekici. ilk defa tanıştığım bir fransız kızın bana dördüncü veya beşinci sorusunun ne olduğunu buraya yazmaya kalksam umumi ahlaka mugayyir olur. o da türklerle alakalı bir peşin hüküme dair.
halka çıkaracam bak, dur bununla olmadı bi tane daha yakayım,
dumanı çekecem, içime çekmeden burnumdan içime çekecem hemde ağzımdan bak. *
-seviştim üstüne sigara içmeliyim- gibi bir iç güdüyle yakılan sigaralar.
-sigara içiyorum ben- imajı yaratmak için, yeni söndürmüş olsa bile yakılan sigaralar.
bu ve bunun gibi ardı arkası kesilmeyen deneyler sonucuna ağız alışkanlığıda eklenince, günde 2-3 paket tüketir hale geliyoruz ne yazık ki.
Ergenlikte ve lise dengi okulda sigaraya yeni başlayan, beraberinde ebeveyn korkusunun tavan yaptığı çağlarda, sigaranın gözükmemesi için baş ve işaret parmağı arasına koyup avuç içinde saklamasıyla ünlüdür türk genci.
sigarayı içerken süzgecini yalamak. Dumanını içine çektiğini belli etmek için sanki son nefesini veriyormuşçasına dumanı bırakmak. Üst üste iki tane yakınca kendini pro sanmak.