türkiye'de girişimci azlığı sorunu aşikardır. bu konuda gençler elini taşın altına koymalıdır. Şirket kurmayan türk gençlerinin ne ile uğraştına dair görüşlerdir.
iş makinesi izliyorlar, duvardaki örümceğe saatlerce bakıyorlar. ne yapacaklar amk yıllarca emek verip asgari ücretten biraz daha yüksek olan işler yapıyorlar. şansı yaver giden memur oluyor.
Kendimden örnek veriyorum, Antalya' ya taşınmayı düşündüm ve ailem engel oldu. Antalya' da bulunan az tasarımcılar ve çok müşteri potansiyelini değerlendirmek istedim. Ama tüm hevesimi, annem ve babam kursağımda bıraktı. Sen orada yapamazsın, edemezsin.. Biz sensiz burada ne yaparız.
işte sırf bu yüzden türk gençleri şirket kuramayıp, kurulu bir işletmede emekliliğini bekleyerek geçinip gidiyor. Ailesi tarafından destek alan arkadaşlarım aldı başını yürüdü...
+ iş bulamıyordur.
+ işçi bulma kurumunun yalan haberlerine karşı koşa koşa işçi bulma kurumuna gidip kapıdan dönüyordur.
+ sınav sonuçları yanlış hesaplandığı için liseyi bile okuyamamıştır.
+ gemiciklere binemediği kesindir.
+ ekonomimiz iyi diyenleri izleyip masturbasyon yapıyordur.
üniversite bittikten sonra ayda 1000 lira maaşa köpek gibi çalışıyorlardır. keşke ortaokuldan sonra sanayiye kaportacıya, tornacıya gitsem diye düşünmüyor değillerdir.
birbirlerinin ayağını kaydırmak için uğraşıyorlar. liseli gençlik dizilerini ve uğursuz pembe dizileri izledikten sonra bunalıma girip intihar etmekle meşguller veya arkadaşlarıyla olan ilişkilerini tamamen çıkar ilişkisine dönüştürmekteler.
şirket kurmuyorlar çünkü türkiye'de öyle iğrenç bir sistem varki; en çok emek üreten değil birbirinin ayağını kaydıran yükseliyor. bu kadar yüksek potansiyele sahip olduğumuz halde g8'e giremiyoruz. çünkü köylü kurnazı dediğimiz insanlar var ve türkiye bu tip adamların elinde, türkiye'de bu adamlar alkışlanıyor. gençlerde en çok bu adamlara özeniyor ve sonuç; kültürü yok olmuş bir ülke, dost görünümlü düşmanlar ve kitlesel psikolojik sıkıntılar. işte türk gençliği bu yüzden şirket kuramıyor.
insan böyle bir sistemi görünce sinirlenmeden edemiyor.
hevesleri olsa da sermayesi olmayan genç insanlardır. kafasındaki hayalleri gerçekleştirmek için yol arayan her defasında "boşver olmayacak işlerler uğraşma" gibi laflara maruz kalırlar.
Sınavdan sınava koşturuyorlar evet. Tabi sınav öncesi hazırlık ve dersane süreci. Sınav başarılı geçerse atama sürecine geçer, başarısız geçerse döngü başa döner.