Telefonu, bilgisayarı, teknolojik aletleri, arabayı, ulaşım araçlarını dışardan ithal eden ülkenin gençleri bunları neden üretemiyor?
Bunun sebebi Eğitimde başarı sağlananamamasıdır ki; eğitimdeki başarıyı baltalayan en önemli etken yabancı kelimelerin ders diye ezberletilmesi yani eğitim dilinin % 100 türkçe olmamasıdır.
Şimdi "ne alaka" diyeceksiniz: beyin çağrışımlarla öğrenir. Bir dersi öğrenirken beynimizde çağrışım yapabildiğimiz kadar kalıcı hâle getiririz. Yıllardır fen ve matematik derslerinde yabancı terimler kullanılmaktadır. En basit örneği verecek olursak: "elektron" kelimesinin Türkçesi "eksicik"tir. "Eksicik" dendiğinde aklınızda eksi ile ilgili birşey çağrışıyor. Fakat elektronun eksi yüklü olduğunu bilmek için onu ezberlemek gerekmektedir. Bunun örneği saymakla bitmez. Bu Eğitim sistemimizi ezberci hâle getiren en önemli etkendir. Eğitim sistemi ezberci ve yabancı dilde olan Milletler üretemez ve üretenlerin pazarı olmaktan öteye gidemezler.
çünkü internet bağımlısı çünkü hayal gücü bir şey hayal edemiyor çünkü küçük düşünüyor çünkü vücudunu beyni değil çükü kullanıyor ... gibi nedenlerle açıklanabilecek şeyler yüzünden üretemiyor.
çünki bir işi yapabilmek için yıllarca tecrübeye ihtiyacı olduğuna ikna ediliyor, başkalarının fabrikalarında iş yerlerinde köpek gibi çalıştırılıyor. gününü kurtarma derdine düşüyor. kim ne derse desinbu ülkede üreten kesim özel sektörde özel sektör çalışanının kafası rahat olmadığı sürece sadece gününü kurtarmanın pesine düştüğü sürece bu ülke bi bok üretemeyecek.
gençlik neden üretmiyor olmalı.
çünkü staj yerinde çalıştırırsan üretmez.
çocuk gelecek hayali kururken hevesini kırıyorlar.
çocuğa zorla siyaset yaptırıyorlar
herkese baskı uygulamaktan işine bakamıyor dolayısıyla tükenmişlik sendromu başlıyor.
(bkz: imam hatipler kapatılsın)
türk genci ailesinin hazırcılığına konuyor. analarımız babalarımızın yüzde 80 i aşırı korumacı, ne arkadaşına gezmeye gönderiyor, ne şehir dışına üniversite okumaya, ne de hibesinide kazandığı yurtdışı programlarına... ayrıca eğitimciler eğitimci değil ki. adamlar pisa sınavının öğretmenlere uygulanan versiyonunda öğrencilerimizin anca yarısı kadar performans gösterebilmişler. ha tabi politik etkenlerde mevcuttur.