kimi türk dizilerindeki, gerçek olamayacak kadar kusursuz, delikanlılıkta, karizmatiklikte, para babalığında, cesur yüreklilikte, zihinsel performans dalında, sevgiliye sadakat ve sevecenlik hususunda sınır tanımayan, ana-babasına karşı da her zaman saygılı, sevgi dolu, genç ve delici bakışlara sahip karton erkek.
Fizik olarak "Behlül" tiplemesiyle ortaya çıkan Kıvanç Tatlıtuğ'u akla getirmektedir. Ancak tüm benzerleri gibi ciklet gibi uzatıla uzatıla tüm karakterleri abzürd karikatürlere ve gerzek tiplemelere dönüşen bu dizide Behlül de hızla Olimpos'dan fanilerin arasına doğru düşüşe geçmiş, hatta muhtemelen kartal artık inmiştir.
tanrı ile alakası olmasada ölümsüz tipler var: polat alemdar.
ırakı ondörtlü tabancasıyla işgal eden, yediği kurşun sayısının haddi hesabı olmayan, bilmem kaç bölümdür türkiyenin bütün psikopatlarına rağmen ölüme meydan okuyan çılgın türk.
türk dizilerindeki yarı tanrı erkeklerin yarı tanrı olma safhasında önce birkaç bölüm yayınlandıkça, sürekli mimiklerin görülmesi, yansıttığı karakteri tamamen kendisiyle bütünleştirmesi sonucu ortaya çıkan erkek çeşitlerinden biridir. çoğu ev hanımları ve genç kızlarımızın dışarıda görse de yanından geçebileceği bu kişiler bu vasfa sahip olabilmekte.
basrol oyuncusu turk erkeklerinin kompleksleriyle doruk noktasina gelmis durumdur. bir cok erkek oyuncu "torkan soray kanunlari" gibi bir dizi kurali yapimcisina dayatmaktadir. bunlardan baslicalari; - aglamam, - dayak yemem, - benden sozedilirken asagilanmam, - doverim...vb.dir. bu kompleks dolu, profesyonellikten uzak, zavalli oyunculuk dayatmalariyla da senaristler maalesef basrol erkeklerinden adeta aksi babalariymiscasina cekinmekte ve istedikleri ozgurlukte replik veya olaylar yazamamaktadirlar. caanim ulkemizdeki bilinen jonlerin siradaki talebi ucmak olacaktir muhtemelen...