bhir shure sonhra qerekh qalmayacagı için öğrenchligin tadhını cıkharın xdx:
önerilebilecek tek tavsiye, türk dili ve edebiyatına sahip çıkmanızdır. ok kib xdz ler içinde diline, kültürüne, edebi geçmişine sahip çıkacak neferlere oldukça ihtiyaç var.
ülkemizin güzide üniversitelerinin, türk dili ve edebiyatı bölümünü yeni kazanmış arkadaşlara yapılan tavsiyelerdir.
-aziz kardeşim öncelikle kendinizi çok kasmayın entellektüel olmaya çalışmayın, çünkü üniversitenin üçüncü haftası bu yaptıklarınızdan utanacaksınız. *
-ota boka "ama bu türkçe değil ki" demeyin hocalar ne idüğü belirsiz kelimelerle cümle kuruyor. e bu durumda "sana giren nedir genç" tepkisine maruz kalmanızı istemem açıkçası.
-osmanlı türkçesi kitaplarınızı, kitabın ismi ve yazarı öne gelecek şekilde tutmanıza ve milletin gözüne sokmanıza gerek yok. ileriki safhalarda sizin bir türk dili ve edebiyatı bölümü öğrencisi olduğunuzu oturup kalkmanızdan, kurduğunuz cümlelerden herkes nasılsa anlayacak. *
-kurduğunuz bütün cümlelerin türkçe olmasına dikkat etmemeniz gerektiği gibi her cümlenizde bir farsça veya arapça tamlama kullanmanıza da gerek yok. örneğin;
"hayat nasıl gidiyor" demek yerine "hayat-ı şahanen nasıl terakki ediyor" demeyin. çok sikindirik duruyor.
-"lan bu edebiyat da çok zor be kardeşim" demeyin, azimle işeyen duvarı deler.
-türk dili ve edebiyatının üç temel dersi vardır; osmanlı türkçesi, fonetik, morfoloji. bunları halledin ve fakülteyi bitirin.
-türk dili ve edebiyatı okuyan adam her şeyi bilir masallarına kanıp da her sorulana cevap vermeyin, bilmediklerinize "pas" deyin.
-kendinize sözlük muamelesi yaptırmayın "bilmiyorum" demeyi bilin.
-"edebiyatçı bütün kitapları okumuştur" yalanlarına da kanmayın, zira dördüncü senenin sonunda size kitap okumak için zaman tanınmamış olduğunu da göreceksiniz.
son olarak;
türk dili ve edebiyatı yan gelip yatma yeri değildir.