türk dili ve edebiyatı okumak

    8.
  1. bu bölüme başladığınız andan itibaren edebiyat dünyasıyla iç içe olmalısınız. asla derslerle yetinmemeli siz de üzerine bir şey eklemelisiniz. özellikle dünya ve türk edebiyatındaki klasikleri okuyup kendinizce tahlil yapmalı ve ahmet hamdi tanpınar, mehmet kaplan, fuat köprülü, berna moran gibi usta isimlerin eserlerinden faydalanmalısınız.

    ayrıca türkçe'nin tarihi gelişimine ve lehçelerine olabildiği kadar hakim olmaya çalışın. osmanlıca ve farsça bilginizi üst düzeye çıkarmaya çalışın. ve şunu da unutmayın 4 yıllık bir eğitim süresiyle tüm bunlar tam randımanlı gerçekleşmez fakat bu 4 yıllık süre zarfında bu konularda kendinize iyi bir zemin hazırlayıp, araştırma konusunda kendinize alışkanlık yaratın.
    7 ...
  2. 1.
  3. inek şaban'ın ne hissettiğini anlamaktır, aruz vezinlerini tek tek ezberlemek, harezmce, çağatayca, köktürkçe, karahanlıca, osmanlıca, farsça, arapça ve kıpçak türkçesine hakim olmak, zerre edebiyat dersi görmemektir. bu bölümün adını yanlış anlamasın kimse. bu bölüme geldiğim ilk yıl geldiğim ilk gün olan umutlarımın hiçbiri şimdi yok. yazdığım denemelerim, yazılarım, şiirlerim ve hikayelerim hepsi durdu. bu bölüme gelip de içindeki edebiyat aşkını canlı tutabilen insanlara hayret ediyorum. arkadaşlar burası bir dil bölümüdür bu işin aslı bu. herhangi bir üniversitenin sitesine girip tde' yi seçtiğinizde görülen dersleri açarsanız bu daha iyi anlarsınız.

    dersin notlarına şuradan ulaşabilirsiniz, http://www.isa-sari.com/1-sinif-ders-notlari/ . okuyacağınız derslerin notların bunlar. öyle ben edebiyata gelirim çatır çatır kitap okur, yorumlarız, şiir yazarım. sınıftaki elemanlarla genç werther'i filan konuşurum zannetmeyin. çoğu ego dolu kova tipler olacak. bir kısmı her bölümde olduğu gibi göt yalakçıları bir kısmı da öyle tuttu geldim insanları olacaktır.

    üniversitedeki yıllar ilerledikçe bölüm daha güzel olmaya başlayacak diye de ummayın pek. ha ben dile aşığım, edebiyata da öyle böyle ilgim var. ben manyağım, ruh hastasıyım diyorsanız yazın ona bir şey demem. farsça dil kurallarını da aruz vezinlerini de ezberlerim çok da zevk alırım diyorsanız buyrun yazın.

    yazacağını üniversitedeki ders koşullarını ve akademik kadroyu öğrenin, bölümde okuyan elemanlarla iletişim kurmayı deneyin ki günümüzde internette bunu çok rahat bir şekilde başarabilirsiniz.

    özet: bir işkencedir, cefadır.* *

    --spoiler--
    - bazı klavye delikanlısı yavşak cahil man kafalara giren bu entrye bir yıldız daha koyuyorum.
    --spoiler--
    4 ...
  4. 10.
  5. bı bölümü okumak isteyenlerin şu http://www.esasbilgi.com/...bolumu-hakkinda-bilgiler/ yazıyı okumasını öneririrm şuan için işin özeti tam olarakta bu.
    3 ...
  6. 3.
  7. zordur. okuyamayıp bırakan tanıdıklarım oldu. genel kültür sahibi olmak açısından iyidir fakat ülke şartlarında gereksiz yere uğraşıp didinmektir.
    1 ...
  8. 5.
  9. orada okuyan büyük çoğunluk için boşuna didinmektir. o kadar zor bölümü okur bitirirsin ebene hardcore yaparlar, ama diplomanın özel sektörde hiçbir geçerliliği olmaz. dolayısıyla tek şansın vardır diploman üzerine. zordur.
    1 ...
  10. 7.
  11. insanı bunaltır.
    Hiç lazım olmayacak diller ogretilir.
    Koca osmanlica yazıları cevirmeni isterler sınavda.
    Yapışıp kalirsin.
    0 ...
  12. 9.
  13. işi yok, şöyle böyle diyenlere bakıp soğumamanız gereken bölüm. Millet kitap okuyup geçeceği bölüm sanıyor da giriyor sanırım. ( (bkz: araştırmadan sallamak)sonra işsizim. Filolojiye merağınız varsa okuyun. 4 yıl boş boş okuyup işsiz kalan da var, mezun olduktan birkaç yıl sonra akademisyen olan da. iş sizde bitiyor.
    0 ...
  14. 4.
  15. 9.
  16. Bu bölüme başladığınız andan itibaren potansiyel işsiz olduğunuzu göz önünde bulundurmalisiniz.
    3 ...
  17. 10.
  18. Eğer gerçekten ilgi ve alakanız yoksa sözelciler için türkçe öğretmenliği daha iyi bir seçenek.

    Yurt arkadaşım bu bölümde okuyor baya bi zorluyorlar herifi.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük