atatürk , savaş sonrası her taraf kan gölüne dönmüş meydan da geziyormuş. sonra ay yerdeki kanın üzerine yansımış. kırmızının üzerinde ay ve yıldız olmuş. sonra atatürk demişki , bundan sonra bizim bayrağımız '' kırmızı üzerine ay ve yıldız olsun ''
o gün bu gündür bizim bayrağımız kırmızı üzerine ay ve yıldızdır.
iş bu yukarıda anlatılanlar ilkokul ve ortaokul yıllarında öğretilmiştir.
işin dahada garibi , ben buna çeyrek asır inandım.
bu şanlı bayrakta kırmızı renk, şehit kanını simgeler. hilal ise allah'a bağlılığı simgeler. ebced hesabı'na göre hilal ve allah kelimelerin toplamı 66 eder.
yıldızın beş köşesi ise islamın beş şartını simgeler.
not: camiler'de bol bol lale figürleri görebilmek mümkündür. lale kelimesinin'de ebced hesabı'na göre toplamı aynı allah kelimesi gibi 66'dır.
"1922'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından saltanatın kaldırılması üzerine halifeye mahsus olarak, yeşil zemin ortasında sekiz suali beyaz bir güneş içindeki saltanata mahsus bayrak kaldırıldı ve kırmızı zeminde beyaz ay yıldızı ihtiva eden sancak kabul edildi. Cumhuriyet idaresinin kurulmasından ve halifeliğin kaldırılmasından sonra 25 Teşrin-i Evvel 1925'de bir sancak talimatnamesi çıkarılarak, harp ve ticaret gemileri hakkında muayyen esaslar kabul olundu. 29 Mayıs 1936 tarih ve 2994 sayılı Kanunla Türk Bayrağı’nın şekli ve ölçüleri kesin bir şekilde tespit edildi. 28 Temmuz 1937 tarih ve 2/7175 sayılı Kararnameye ilişik 45 maddelik bir tüzük ( Türk Bayrağı Nizamnamesi ) ile de Türk Bayrağı'nın kullanılışı kural altına alındı."