bilimsel bilginin konusunun tanrı, ruh, öte dünyalar gibi metafizik kavramlar olmadığını bilen, bu kavramların teoloji, ontolojinin tartışma alanına dahil olduğunu bilecek kadar epistemolojiye hakim ateistlerdir. her platformda epistemolojinin tüm alanlarında türk(ve tüm metafizik inançlılarla) müslümanıyla tartışmaya hazır beklerler. ancak insan yapılandırmacılığının farkına varamayacak kadar inançlarının içinde boğulmuş müslümanlar onları bu tartışma isteğinden soğutmuştur.
kendilerine "ateist" kelimesinden çok "kafir, zındık, münafık, gerizekalı, orospu çocuğu dinsiz" gibi kelimelerle hitap edilmektedir.yazık la kimin çocuğuysa filan da çok denir.
fakat, bu insanlar da düşünen, hisseden bireylerdir.saygı gösterin lan düşüncelerine azcık. onlar saygı gösteriyor mu? evet. o zaman sen de göster. allah allah.
zira iman sahibi olmak 'üzerinde anahtar taşımak' kadar kolaydır. gideceği yerdeki kapının kilitli olmasına binaen, her ihtimale karşı o anahtarı yanında taşırsın.
külfiyeti yoktur. tüccar zihniyetli olsalardı, en azından ya allah varsa der inanırlardı. yoksa da * 'zaten birşey kaybetmiş olmazdım' derlerdi.
sığdır. şartlanmıştır, objektif olamaz. bokunu çıkaracak derecede subjektif yargılarla tezini savunur. richard dawkins bilim adamıdır onun için ama muhyiddin-i arabi ''dinci''.
tipik türk halkı izlerini taşır. şekil olsun diye ateizm ben diye ortalarda gezinir. bilgi ve birikim desen sıfır noktasında. bi de felsefi konuşmazlar mı? sanki evrenin sırrını çözmüş edasıyla. peh.