türk aile yapısının tatil anlayışı düğün oldukça antalya'daki amcagillere gidip hem düğün hem de tatili aradan çıkarıp combo yapmaktır.
pazar günleri parti tadında geçtiğine inanılan piknikler organize edilir ve çevre aileler de davet edilerek zenginleştirilir.
büyük ebeveyn (muhtemelen köyde yaşıyordur) yazları köyde kışları oğullarının yanında kalır.
en büyük eğlenceleri yaz akşamları balkonda yapılan çay çekirdek sohbet etkinliğidir.
sürekli misafirlik anlayışı vardır ve bu kombinasyon hiç değişmez ahmetler bize geldiyse bir kaç gün sonra bizde onlara gitmek zorundayızdır.
misafirlerle yapılan sohbetin %10'u kanepede otururken %90'ı kapıda uğurlarken yapılır.
ata erkil bir toplumdur türk aileleri baba öncüdür o ne derse o olur.. tabii ki de böyle birşey yoktur çünkü anneler gizliden gizliye iktidarı elinde tutar ama çaktırmaz baba da ezilmesin diye ailenin reisi o, o ne derse o olur tribine sokar.
anne her zaman daha akıllı olduğunu iddia eder ve istediğinin yapılması gerektiği konusunda ısrarcıdır, baba da öyledir tabii bu yüzden sık sık sürtüşmeler yaşanır.
evin küçük oğlanı köledir ne yapılcaksa ona yaptırılır el ayak işleri yani. bakkala giden, su getiren, terlik getiren, çorap çıkaran, sırt kaşıyan hep odur, bu yüzden babayla arası hep sıcaktır en çok o sevilir ve önemsenir.
toplumun değer yargılarıyla şekillenmiş, objektif yaklaşımdan çok subjektif yaklaşım hakimdir.
Aile içi sorunlar her ne kadar iç çözümleme ile kapatılmaya çalışılsa da sorunlar paylaşıldıkça daha kolay çözülür önermesiyle aile sırları dışa taşar ve bu durum kaotik bir ortama kadar sürüklenip sülale çatışmasına kadar bile gidebilir.
Ama yine de diğer milletlere kıyasla aile fertleri birbirine daha çok bağlıdır.