" devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensip. Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş olan "laik" sözcüğü, "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelen Latince "laicus" sözcüğünden gelmektedir." (Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Laiklik )
her ne kadar türbanı tasvip etmeyen biri olsam da laik olabilir. evet.
laiklik kavramı bireyin kendi iç dünyası ile ilgili bir kavram değildir.
devlet teşkilatını düzenleyen yasalarda,
kişinin diğer kişilerle,
ve kişinin devletle olan ilişkisini düzenleyen yasalarda her türlü dini argümanın ve dini otoritenin dışarda bırakılması gerektiğini kabul eden bir siyaset felsefesidir.
islamiyetin kendi devlet ve hukuk sistemini düzenleyen yeterli bir felsefesi yada argümanı olmadığı için ilk dört halifenin üçü suikast ile öldürülmüştür.
günlük yaşantımda 3 tane insan gibi insan olanı ile tanıştığım için cevabı "evet" olan sorudur.
geçende yazdığım entiriler üzerinden bana mesaj atıp "laik sistemi seviyorsan müslüman değilsin" diyen arkadaş ile aynı kafayı yaşayan milyonlarcası var ülkemizde. onlara göre onların kafalarındaki islamı yaşamıyorsan müslüman değilsin. bu kadarda cüretkarlar yani sadece yaradanın verebileceği kararları verip hala müslümanım diye gezebiliyorlar rahatça.. o arkadaş ile konuştukça ortaya çıktı ki benim ibadet ( namaz, oruç ) ettiğim yıl sayısı onun toplam yaşından 6 sene daha fazla imiş ancak konuşmaya gelince maşallahı var yani ne kafirliğim kaldı ne dinsizliğim *