rakı içiyor diye suçlamaz, o rakı içen sarhoş olup adam öldürürse; alkollü olmayı cezayı hafifletici sebepten sayıp indirim uygulamaz. iyi yapar bence.
Karını aldattın düştün mahkemeye... baktın hakim türbanlı... ben abdesinde namazında biriyim vs dedin...
(Bundan adam kayırırsa zaten o kadılık değil kul hakkıdır da)
içinden "senin gibi dindarın ben aq!" Deyip ateiste 3 ay vereceği cezayı sana 5 sene keserse derdini kime anlatıcan lan? Kime?
girilen yorumlara bakıyorum da ne kadar cahil varmış sözlükte. saçı açık bir kadın nasıl bu ülkede her meslekte olabiliyorsa her makamda olabiliyorsa başı örtülü olanda olabilir.
ulan o hakimin mahkemelerdeki tarafsızlığını başındaki türban mı engelleyecek? türbanını takıp mahkemeye girince vereceği karar taraflı, türbanını çıkartıp mahkemeye girince vereceği karar tarafsız mı olacak? o cüppenin içindeki aynı insan olmayacak mı? eğer taraflı olmayı kafasına koymuşsa türbanını çıkarınca bunu yapamayacak mı? o kadar gerizekalısınız ki umarım çoğalamaz, azalarak tükenirsiniz.
bunun da bir üstü hep yargıtay denen mekanizma oldu. orda dosyaya bakılıyordu. davaya girmiş adam dindar mı değil mi görmüyorlardı. usule bakıyorlardı hakimin kanuna göre verdiği karara bakıyorlardı.
Bu kafaları değiştirin arkadaşlar, yobaz gerici diyorsunuz . Fakat sizin beyinlerde hiç bir ilerleme yok. Ben raki içiyorum ceza verirse demiş birisi , kadin ne bilsin senin raki içtiğini, tabi sarhoş olup suc islemezsen. O da ayni egitimi almis ve tarafsizdir. Bahane bulmak istersek kadin duygusal olur , kadınları da kayirir diyebiliriz. Birisi devrimci biyigi biraksa o zaman ona da mi güvenmeyeceğiz. Farkliliklara saygi duymaliyiz. Birbirimizi oldugumuz gibi kabul edersek zaten sorun diye birsey olmaz.
türbansız olanların devlet idarecilerinin karşısında ayağa kalkması düşünülürse (bu devlet idarecisinin makamı yetkisi sıfatı ne olursa olsun) yargı ehli devlet idarecinin karşısında ayağ kalkmaz, yargı ehlinin cübbesinin önünü kapatmaya iliklemeye çalıştığı, eğilmesi, selamlaması, ayağa kalkması düşünülürse türbanlı bir yargıca-yargı ehline laf söylemek benim için ahlaksızlıktır.
edibüdü: yargı ehlinin giymiş olduğu cübbe (aslında cüppe olur, sonradan türkçe böyle olacak denilerek cübbe denmiştir) sanıldığı gibi gavur(!) batı işi (robe denilen giysi ve kral wilhelm konusuna değinmiyorum) değildir. ilk defa islam kültüründe-eğitiminde mezuniyet ehliyet olarak giyilmiş ve ritüel olmuştur.
tüm kamu yararı için hizmet veren görevlilerin sağlık da doktor hemşire, eğitimde öğretmen, din işlerinde, yargı da avukat savcı hakim vb kişilerin giymiş olduğu bir resmiyet ehliyet giysisidir.
aynı zamanda cübbeler (kamu hizmetinde) çıkar kazanç para makam mevki insanları yönetme aracı kibir hükmetme vb değerlerden soyutlanmanın ifadesidir.
bunun için cübbelerde cep olmaz.
kamu yararı topluma hizmet edildiği için kimsenin önünde eğilmemenin, bağımsızlığın ifadesi olarak önünde düğme yoktur.
cübbelerde siyah renkler (örn: avukat savcı yargıç-hakim) bir bakıma idarecilere (devlet idaresine karşı) korsan bayrağı diyebiliriz ki; siyah renk kimseden emir almadığının ifadesidir. vicdan ve tarafsızlık temsilidir.
yargıda cübbelerde olan yeşil renkler hukuk, kırmızı renkler ceza davalarını temsil eder.