küçük şehirlerdeki ilçelerde orada burada en az 2 tane anadolu lisesi bulunduğu için çoktan eğitimi baltalayan olaydır. şehir merkezlerinde yaşayan düz liselik çocuklar bile oraya giderken biz hala eğitimde kalite bekleyelim.
ülkemizde zaten üst düzeyde olan eğitim-öğretim çıtasını daha da yükseğe taşıyacak olay.
yahu neden bir memleket sürekli geriye gitmek için uğraşır, kim verir böyle kararları çok merak ederim hep.
bu kararı veren adamlar allah'tan maliye bakanlığında değiller, ''kağıt mı yok la basın paraları da dağıtalım millete'' deseler şaşırılmaz yeminle.
gelmiş geçmiş en saçma uygulamadır. ulan kadıköy anadolu lisesi, kabataş anadolu lisesi, eskişehir anadolu lisesi, bursa milli piyango anadolu lisesi vs. gibi gelmiş geçmiş en kaliteli anadolu liseslerinin hakkı yeniyor. arada ne fark kaldı, ben sınavla bir taraflarımı yırtarak anadolu lisesi okumuşum, adam hiç bir emek sarfetmeden anadolu lisesi mezunuyum diyecek. bu devirede anadolu lisesine gitmicen demekki, fen lisesi kasıcan.
Mükemmel bir uygulamadır.Her elini kolunu sallayanı okula almamak lazımdır.Daha okumayı bilmeyen adamların lisede gezinmesini engellemek için idealdir.
gereksizdir. zaten bilmemkaç yıl önce anadolu liseleri düz lise seviyesine getirilmişti. öğretmenlere eskiden yapılan anadolu lisesinde öğretmenlik yapabilmek için yeterlilik sınavı,50 kişilik sınıfa 100 kişilik kontenjan vermek falan zaten yapılmıştı o.açıklamakta geç kalmışlar.
eğitim sisteminin gün geçtikçe zayıflamasından kaynaklanan vahim bir durumdur. eğitimde eşitlik diye de bir şey yoktur ayrıca, ıq lar eşit değildir çünkü. verilen eğitim aynı olmasına rağmen zeka her zaman bir farklılık yaratır. hadi tamam bunu da geçtik diyelim her insan okuyup süper bir meslek sahibi olacak diye de bir şey yok. yetenek, beceri, ilgi alanı gibi şeylere de yönelmek gerek. ama gel gör ki böyle hazır basma kalıp bir eğitim sistemi varken hepsini tamam anadolu lisesi yaptık işte demekten öteye gidemiyoruz.
bu sistemin tek iyi tarafı anadolu lisesi sınavını kazanamayanların meslek liselerine yönlendirilecek olmasıdır.şu anki sistemde sınavla meslek lisesine girilmekte sınavı kazanamayanlar düz liselere gelmekte ve mezun olduklarında işsiz kalmaktaydılar.
baktılar bu sistemde salak bireyler yetişiyor en iyisi tüm okulların adı anadolu lisesi olsunda tornacımızda kuaförümüzde mühendisimizde anadolu lisesi mezunu olsun diye atılmış bir adım.
sikindirik eğitim sistemimizin bir yeniliği daha.
efendim şimdi bakıyorum türkiyemdeki eğitim sistemine, oldukça ağır bir müfredatta, nerdeyse günün tamamını okulda geçirmek ve asosyal olmak üzerine kurulmuş sikkolar sikkosu bir sistem, insanları kategorilere ayırarak iyiyle kötüyü ayırt etmenin başarı sağlayacağına inanan çok sevgili otoritelerin şahsi kanaatleri.
şimdi düz liseler anadolu lisesi olacakta ne olacak? düz liseden kırma anadolu liseleri, düz lise puanıyla alacak anadolu liseleri olacaklar, e ne değişecek? insanları kategorilere ayırmamış mı olacaksınız? başarı oranını mı arttırmış olacaksınız? gençlerin sosyal olmasını mı sağlamış olacaksınız? olmayacaksınız. o zaman aynı sistemi evirip çevirip tekrar insanların önüne koyupta 'bakın sistemimiz ne güzel oldu' ayağına yatmayın, adam gibi elle tutulur değişiklikler yapın. saygılar.
eğitimci olmayan bir bakanın bir memleketin eğitim işlerinin başında olması sonucu ortaya çıkan türlü çeşitli garabetlere eklenen 'canım sıkıldı, şansımı denemek istedim ' seviyesinde deneme yanılma yöntemlerinden birisidir.
banu alkana adriana lima desek, olurmu hiç göz var nizam var. isim değişikliğiyle olsaydı, eski kız arkadaşına cabbar der kolayca ondan soğurdun. (bkz: bu sefer güldürmedi)