ortaöğretim kurumlarında çok sayıda olan okul türünü azaltmak için meb tarafından üretilen çözüm. hayata geçirilirse artık herkes anadolu lisesi mezunu olabilecek. *
o zaman bizim sucumuz ne oluyor, ya da şuan sınava hazırlanan genclerin sucu ne? onların tek amacı sınava girip iyi bir lise kazanmak değil midir? cok sacma bir çözüm.
8 yıllık eğitimden sonra, anadolu liselerinin de 4 seneye indirgenmesi sonucu oluşan eğitim seviyesi düşünklüğünün ismen de belgelenmesi.
4 senelik eğitim veren anadolu liselerinin düzlerden pek bir farkı kalmadı artık. galatasaray ve istanbul erkek gibi istisnalar hariç. ha 8 sene zorunlu eğitim kötü mü, tabi ki hayır. ama anadolu liseleri 4 seneye düşmemeliydi, yine ilkokuldan sonra geçiş olmalıydı.
tüm liselerin düz lise olmasıyla aynı mantıktır. malesef ki başında anadolu yazınca hiçbir işe yaramıyor. düz liselerin anadolu lisesi olması anadolu liselerinin tüm avantajlarının kalkmasıdır dolaylı olarak. amaç ne? ne oldu şimdi? öğrencilerin yüzde 80'i anadolu lisesine gidince ne olacak? aa ne kadar zekiler mi diyeceğiz? kimi kandırıyoruz?
-enayi gibi koskoca bir seneni ver ders çalış.
-lgs gibi abudik bi sınava gir. anadolu lisesine yerleş.
-sözde yabancı dil ağırlıklı olan okuldan üç beş almanca, ilk öğretim düzeyinde de ingilizce öğrenerek yıllarını geçir.
-zor sorarak ego tatmin eden hocalarla uğraş, öss den çok okul derslerine çalış.[bi
sayısal öğrencisinin haftalarca tarih ezberlemesi ne demek siz bilir misiniz?]
-sonra yıllarını kasım kasım kasılarak geçirdiğin o okul sıradan bi okul olsun. yatarak okul birincisi olan eski düz yeni anadolu liseli arkadaşından bi farkın kalmasın. ne güzel.
öğretmenini siklemeyen devletin götü kurtarma çabasıdır.
lan mezun ettiğin öğretmeni atıyor musun, atadın diyelim maaş mı veriyorsun da liseleri anadolu lisesi yapıyorsun, yaptın diyelim geçim derdindeki öğretmenden anadolu lisesinde ne bekliyorsun?
şu anki şartlarda uygulanması imkansız olan durum. uygulanırsa da farklı yollarla hayata geçirilir ancak. çünkü şu an anadolu liseleri büyük önem taşıyor. gençler girmek için harıl harıl hazırlanıyor. ya okul sayısı, ya da okul ve öğretmen kalitesi arttırılacak. ama direk düz liselerin anadolu lisesi olması kaliteyi düşürecektir. düşünülüp farklı bir çözüm üretilmelidir.
4 yıl once süper lisedeyken gelen bu habere 'oo cool olduk lan' tarzında tepkiler geliştirdiğimiz, kesin gibi gösterilen özü heveslendirme olan uyduruk haber.
liseleri tek tipleştirme uygulamasıdır.burda amaç olarak eğitim seviyesini yükseltmekse isim değişikliğiyle olacak iş değil.popülist yaklaşımlar ülkeye yarar getirmezzz.
isim değişikliğiyle eğitim kalitesinin yükseldiği ülkede sevinçle karşılanan haber.
nimet çubukçu'nun canı sıkılıyor galiba. yok derslerin 37 saate çıkarılması, yok düz liselerin anadolu lisesi yapılması... zaten öğretmen atamalarında baraj puanı 40'a düştü, benim kadar bilgisi olan adam anadolu lisesinde öğretmenlik yapabiliyor, bir de şimdi bu mu çıktı başımıza?
havamı da atarım arkadaş, eşek miyim ben o kadar çalıştım da anadolu lisesi kazandım? hoş çalışmadım ama anadolu lisesi ulan sonuçta.
kazanamayanların hepsi düz meslek lisesine gitmesi muhtemeldir.Genelde iyi bölümler resim grafik bilgisayar anadolu meslek liselerinde vardır ve lise bittikten sonra akıllansalar harıl harıl çalışsalarda ygs hariç bir bölümden girdiklerinde puanları düşer.okulda hiç görmedikleri matematikle ilk 5bine girerlerse ancak başarırlar.Peki 15 yaşında yapılan birşeyden bu çocuk 20 30 40 yaşındada niye sorumlu?
şimdilik yalnızca isim değişikliğinden ibarettir. zamanla düz liselerimi anadolu liselerine benzeyecek yoksa anadolu liselerimi düz liselere benzeyecek hep beraber görecez. tabi bu hala eğitim sistemimizi bir türlü rayına oturtamamaktan kaynaklanıyor olsa gerek.