Açılımı "türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu" olan "tübitak"a ait olan yayınevidir.
Her yaş grubuna hitap eden ve farklı bilgi alanlarına ait kitaplarının fiyatları, insanlara ulaşabilmesi açısından, diğer yayınevlerine göre çok daha uygundur.
Basımları artık yok ve fiyatları çok fahiş. Ancak yine de anadilinizde böyle kaliteli yayın bulmak çok zor.
Bakırköy tren üstgeçidinde 2. El kitapçılar var. Orada 2 yıpranmamış tübitak kitabına pazarlıkla toplam 40 lira verdim, 50 demişti .
ikinci el bilmem kaç yıllık kitaplara 25 lira istiyorlar. Bu konuda nezih kitap evini kutlamak gerek; zira bazen tübitak kitaplarını fırsat köşesinde 5 liraya alıyorsunuz.
Tıp alanıyla ilgili kitabında Tıp nedirden başlayıp doğu felsefesine, insan gözünün ötesine, cerrahiye kadar uzanan gayet bilgi yüklü kitapları içeren yayınlardır. Özellikle kitabın fotoğraflandırması harikadır.
devletin yaptığı herşeyde eleştirebileceğimiz yönler bulunur. bunlar genellikle sinirlendirip "niye bu ülkede doğdum ki?" dedirtebilir de. fakat iyi bir şey vardır ki o da bilimsel anlamda tübitak'ın kar amacı gütmeden, yayınladığı kitaplardır. özellikle bilim adamlarının hayatları hakkında olan eserleri beni ziyadesiyle memnun etmekte. belki basılan eserlerin satışı çok fazla değil. öncelikle kendini düşünen bir insan olan ben, "iyi ki bu yayınlanan kitapları var ki, ben internetteki bu bilgi kalabalığının içerisinde bulamayacağım eserlere ulaşabiliyorum." diyorum.
dünyanın en önemli popüler bilim kitaplarının türkçe'ye çevrilmesi ile oluşturulmuş, ilkokul düzeyinden, lisansüstü düzeye kadar birçok kesime hitap eden, fiyatları ile de okurlarının gönlünü kazanmış kitaplar serisidir. çeviriler dışında az sayıda da olsa türk yazarlar tarafından üretilmiş kitapları da mevcuttur. okunmaya başlandığı anda kendinizi kaptırmanızı sağlayan, bildiğiniz her şeyi silbaştan sorgulamanıza neden olan, hayatını anlamını tekrar düşünmenizi sağlayan kitaplardır aynı zamanda. bu kitapların türleri ve içerikleri dikkate alındığında, bunların en az 15-20 tanesini okumadan hiç bir öğrenci liseden mezun edilmemelidir. ülkemizde bilimsel düşüncenin eksikliği, sorgulayıcı düşünce tarzının zayıflığının en büyük nedeni temel bilimlerin (fizik, kimya, biyoloji, matematik)anlaşılamamış olmasıdır. bu nedenle öss'ye giren öğrencilerin ortalama fen bilimleri netleri yerlerde sürünmektedir. sadece bu kitapların okunması bile insanın bilime bakışını ve anlayışını derinden etkileyeceği için herkesin kütüphanesinde bu kitap setinin bulunması gerekmektedir.
dilinin fazla bilimsel olması sebebiyle hemen bitmeyen kitaplardır.300-400 sayfalık tübitak yayınlı bir kitabı bitirebilmek için, bir o kadar sayfa da sizin araştırmanız gerekebilir.
kütüphanelerin olmazsa olmazıdır. her telden bilimsel gelişmelerin okuyucuyla ucuza (kitaplar çok pahalı alamıyorum diyemezsin) ve güncel olarak (teknoloji çok hızlı hangi birisini, nasıl takip edeceğim diyemezsin) buluşturulması olayıdır.
çok uygun fiyatla faydalı bilimsel bilgi ve kitap basan yayındır. bütün yayınların okunabilmesi durumunda kişi bilgi küpü olacaktır en kral profesöre taş çıkartacak kıvama gelecektir.
fiyatlar çok makuldür, buradan kıyasla da özel kitabevlerinin nasıl kazık soktuğu anlaşılabilir. örnek mi? ahan işte; bertnard russel'ın sorgulayan denemeler isimli kitabı tübitak yayınlarında 2 milyon iken, aynı kitabı yayınlayan özel bir başka yayınevi bu eseri 5,5 milyona satıyordu (yaklaşık 2-3 sene önce).