us open 2009 süresince, oyuncular tarafından kullanılması (sanırım maç içinde) yasaklanan hede. hesabına "bok gibi hissediyorum yav yenilecem" gibi şeyler yazan tenisçilerin, bahis oynayanları yönlendirmelerinden korktuklarından böyle bir şey yapmışlar.
hacı maç sırasında işi yok twitter'a mı bakacak bu tenisçi? nasıl lan?
benim de kullandığım sosyalleşme şeysi. buradan ahmet hakan cengiz semercioğlu, oray eğin gibi köşe yazarlarının anlık sohbetlerini takip ediyorum şimdilik eğlenceli ama fazla sürmez bayar beni.
espriden anlayan following edinirseniz, keyfinize keyif katacak bir uygulamadır.yeni başlayanlar için önerim: twitter.com/erdilyasaroglu
twitter.com/selcukerdem 'dir.
iki de örnek vereyim size tam anlayın:
selcukerdem :Yıllardır görmediğim bir arkadaşıma rastladım, bana "hangi Harry Potter karakterisin?" diye sordu...
erdilyasaroglu : Twitter tersten yazılınca da... Aaa olmuyomuş.
ünlülerin akın ettiği site. beren saat'i ve kıvanç tatlıtuğ'u burda bulabilirsiniz. ayrıca kıvanç beyin acilen türkçe dersi alması gerektiğini de görebilirsiniz.
başta gereksiz gibi gelse de gerçek yazarların, dünyaca ünlü doktorların iletilerini takip etmekten keyif alınmaya başlanan site. bir de yerli yabancı haberleri anında okumanın tadı da başka oluyor bu sitede haber kanallarının takipçisi olunca. kısaca; seni tuttum pikachu. **
Eğlenceli ve deşarj konusunda oldukça faydalı bir şey fakat ciddi anlamda bunun da bounu çıkarmış durumdayız. Biz Türkler cidden neye elimizi atsak anasını ağlatıyoruz. Ya sadece fsldkjfkjsdf bunu yazıyorlar twitter'a falan,ya da ondan bundan alıntılar..Ha bir de orada kendini havalı hissedebilme amacıyla oldukça havalı şeyler yazmaya çabalayan ve yazdıklarını kendi bile tam olarak anlamayan insanlar var. Gördükçe elimi eteğimi çeker oldum. Adam gibi kullanmak varken sıçmak nedendir hiç anlayamadım.
osur osur ipe diz felsefesine haiz, iletilerin 140 karakterle sınırlandığı beraber ve solo şarkılar yayın platformu.
internet artık insanların iç seslerine de el attı diye düşünmekıten kendimi alamıyorum.
sadece ünlülerin kullanması gereken site. hayır, millet arkadaşının her dakika ne yaptığını merak etmez. kendimizi kandırmayalım. burcu esmersoy'a yakışıyor ama. o ne yapsa yakışır. mis.
yurtdışında bu kadar popülerken türkiye'de az sayıda kullanıcısı olan site. türkiye'de facebook'un yaptığı müthiş patlamaya rağmen twitter hâlâ patlama yapamamıştır. yapmasın da. eğer popüler olursa kalitesi düşecektir. facebook'un kalitesinin düştüğü gibi.
medyanın pompalamasıyla bu yerlere gelen site. Şöyle ki twitter'da olan tartışmaların türk basınına yansıması; bazı ünlülerin twitter kullandığı iddia edilmesi; bazı televizyon programlarının mail adresleri yerine twitter adreslerini vermesi, bana hep bunun bir tanıtım çalışması olduğunu düşündürdü.
Hatırlayın biz ilk kez facebook'u medyadan duymuştuk. Sahte profil haberleri falan vardı. Gazetedeki haberler bu facebook denilen şeyin ilkokul arkadaşınızı bulabileceğiniz büyülü bir dünya olduğunu söylüyordu.* Ne olduysa zaten bu haberlerin yapıldığı bir aydan sonra oldu. Facebook acayip bir kullanıcı sayısına ulaştı.
Burada bir parantez açıp youtube hakkında da bir iki kelime yapmak lazım. Youtube'u biz bilmiyorduk. ta ki can dündar bizi youtube'dan haberdar edene kadar.
Son olarak bu youtube, facebook, twitter gibi global sitelerin promosyon çalışması bu. Adamlar bu şekilde reklamlarını yapıyorlar. Ancak tüm bu tanıtım çalışmasını sıyırıp attığınızda twiter'ın ne kadar basit bir site olduğunu görebiliyorsunuz.
*Aslında herkes kendisine kişisel bir site yapsa -facebook, twiter olmadan da- basit bir arama motoru sayesinde herkes ilkokul arkadaşını bulabilir.
Edit: tamam biraz abartmış olabilirim ancak kimse bu tanıtım çalışmasını yadsıyamaz değil mi?
türkiye üzerinde de abone sayısı gün geçtikçe artan ve türk kullanıcılardan başıboş yere prim alan site. böyle salak, aptal sitelere prim verip, sonra sahiplerini milyar dolarlık adamlar yapan insan kitlesini, haramidere çöplüğünde yakmak istiyorum.