80 yıllardan kalma bir 90lı yıllar geleneğidir televiyonun uzaktan kumanda edilebilmesi müthiş ve pahalı bir hadisedir ve bu işin en önemli elemanı kumandanın zaman içinde yıpranmaması baskılarının silinmemesi için seçilen bir yöntemdir fakat artık yan sanayi kumandalar 5 ytl olduğu için kırılsada olur
kumandanın üzerindeki yazılar, rakamlar silinmesin diye gerçekleştirilen eylem. bir naylonun ömrü, kumanda pilinin ömrüyle eşdeğerdir ayrıca. pil bitince naylon değiştirilir. bunun farkında olan anne, naylonlu kumandayı sık sık cam sille siler ki temiz kalsın.
sandalyelerin poşetlerini çıkarmama, salon koltuklarının üzerine tozlanması diye örtü örtme gibi devam niteliğindeki girişimlerle desteklenebilir... ilk bir-iki gün sempatik gelir insana, hiç bir yeri oyulmamıştır. Fakat zmanla insanın sinirini bozan delik deşiklere siz de eşlik edersiniz... içinizdeki caninin uyanmasına sebeptir. Annenizin "kim getirdi bunu bu hale" cümlesine tepki vermemektir, bilip de bilmemezden gelmeye örnektir. kumandanın içinin açılıp temizlenmesi gerektiğini ve temizlenebilirliğini öğrendiğimden beri gereksiz bulduğum eylemdir.
genellikle ev hanımlarını tercihidir.kumandayı şu durumlardan korumak için yapılır;
-etraftaki tozlar
-eline bulaşmış un,yağ..
-işten gelen kocanın elini kiri
...
insanın geçmişinde derin izler bırakan, yurdum insanı fenomenidir. yokluğu, ve zar zor elde edilen elektronik eşyaya bir nevi saygıyı simgeler. naif bir yanı da vardır.
kumandanın, suya düşse bile, açılıp kurutulduğu taktirde bozulmayacağını bilmeyen ev halkının, ısrarla, kumandayı korumak adına yaptığı eylem. ayrıca;
(bkz: cep telefonu kılıfı)
naylon geçirildikten sonra kumanda etrafında bir tur attırılır ve koli bantıyla alttan bantlanır. böylece evin içinde buluncak veletlerin durumuna göre maksimum 3 hafta idare eder.
sadece bir türk bireyin yapacağı eylemdir. dahası insanın hoşuna da gider çünkü kumanda elinize her geçtiğinde çaktırmadan o naylona sadistçe girişimlerde bulunmak istersiniz. (bkz: delmek) (bkz: tırnak geçirmek) (bkz: örselemek)