Öncesinde su kullanılmazsa, temizlik değil sıvama gereci olan kağıt.
Her tuvalet sonrası götünüzü su ile gargara yapın. Pardon çalkalayın. Yada bildiğiniz gibi yapın.
her haliyle ise yarayan seydir. biten tuvalet kagitlarini atiyor musunuz? durun, atmayin!
adeta bir derya baykal icadiyla karsinizdayim bebislerim...
simdi bu bitmis tuvalet kagidi rulosunu aliyorsunuz, erekte haldeki cukunuzun basini yavasca gecirip ne kadar kalin oldugunu / olmadigini goruyorsunuz. eger o cuk o ruloya girmiyorsa "kiz seni alan yasadi" sendromuna girebilirsin zira cok sanslisiniz. * giriyorsa da fark etmez en azindan bi cukunuz var kiymetini bilin. hihi
3 katlı 5 katlı, lavanta kokulu bilmem ne ferahlığı diye türlü türlü ve abartılı reklamlara sahip, üzerine çiçek böcek desenler serpiştirilen, en kaba tabiriyle sıçtıktan sonra götümüzü silmeye yarayan rulo halinde peçete.
- göt siliyoruz kardeşim neticede. bu kadar abartılı reklamlara gerek yok.
hiç kimse "ay şunu alayımda götümü sildikten sonra lavanta koksun" demiyor.
içten bir reklam istiyorsan net ol biraz."götünüzde bok mu kalıyor? Artık son!" diye bi reklam çıkar. 3 öğün alalım. *
yoksulluğun getirttiği bir adetten olsa gerek, alttan ısıtmalı lüx tuvaletimde sıçarken dahi reklamlarda çokca övünen katlarını bir bir ayırıp topalak haline getirip öylece kullandığım göt silme aracı.
insanlari ikiye ayiran materyal. soyle ki; insanlar tuvalet kagidi kullanma sekillerine gore ikiye ayrilirlar; tuvalet kagidini rulosundan kopardiktan sonra duzgun bir bicimde katlayarak kullananlarla, onu koparir koparsiz cam siler gibi topak halinde kullananlar. iste boyle boyle ayrildik diger toplumlardan ve boyle boyle olustu klanci zihniyet.
Bilim adamlarının geliştirmek için neden bu kadar çaba sarfettiğini anlamadığım temizlik materyalı. En nihayetinde tuvalet kağıdı. Belli bir mertebeye kadar da geliştirilmiş üstelik. Tadında bırak, değil mi? Yok! illa geliştirecek! illa tuvalet kağıdına bir şeyler katacak! illa kurcaladıkça kurcalayacak. Bu insanlar nasıl bilim adamı ki kafayı tuvalet kağıdı teknolojisine takmış böyle?
Bir tüketici olarak Benim tuvalet kağıdından beklentim nedir? diye düşündünüz mü? Eğer düşündüyseniz bence çok tatlı bir insansınız. Çabuk bitmesin, yumuşak olsun, emici(?!) olsun vesaire Eee? Zaten piyasadaki tüm tuvalet kağıtları bu ihtiyaçları karşılar halde.
Beri yandan bilim adamlarının tuvalet kağıdı teknolojisindeki gelişme algısının tuvalet kağıdına 1 katman daha eklemek olması sizin de canınızı sıkmıyor mu? 8 katlı tuvalet kağıdı gördüm! Torunlarıma anlatacağım en fantastik şeyin 8 katlı tuvalet kağıdı olması ne acı bir şey biliyor musunuz? 8 katlı tuvalet kağıdı nedir lan? Tuvalet kağıdı değil, mukavva canına yandığım!
Bu kadar bilim, bu kadar gelişme çok bize. Sonuçta tuvalet kağıdı olmayınca 3-5 parça peçete alıp onunla işini gören insanlarız. Birbirimizi kandırmayalım. Bilimi de boş işler peşinde koşmaya mahkum etmeyelim.
Bunca yıl boyunca bir hiç gibi davrandım, görmezden geldim sadece kıçımı silip geçtim kıymetini bilemedim beni af edebilecek misin? Bugün ilk defa kendi paramla aldığım için değerini çok iyi anladım. O kadar iyi anladım ki sürekli sıçmak istiyorum. Götümle bağını koparma istiyorum. O yumuşacık 3 katlı pamuksu halinden kıçımı mahrum bırakma istiyorum. Sen ne güzel bir şeymişsin be. Iyi ki varsın.
ilk tuvalet kağıdı on dördüncü yüzyılda Çinliler tarafından bulundu.
Tabi oradan dünyaya yayılana kadar her millet kendince bir sürü şeye tuvalet kağıdının göreceği vazifeyi yükledi. Bu iş için amerikalılar gazete kağıdı, midye kabuğu ve mısır koçanı; ingilizler koyun yünü ve kitap sayfaları; Havaililer hindistan cevizi yaprağı; Fransızlar dantel; Eskimolar kar ve tundra bitki yaprakları; Eski romalılar halka açık tuvaletlerde herkesin ortak kullandığı tuzlu suya batırılmış ve ucunda sünger olan bir çubuk, Türkler ise su kullandılar.
Türklerin çok eskilerden beri kullandıkları ve adına taharet bezi dedikleri bezler de ilk tuvalet kağıtları yerine geçebilecek özelliktedirler.
Dünyada tuvalet kağıdı kullanma sıralamasında birinciliği, yıllık kişi başına düşen yirmi dört kilo tuvalet kağıdıyla Kuzey Amerika çekmektedir. Kuzey Amerikayı takip eden diğer ülkeler ise Batı Avrupa, Japonya, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Çin'dir.