bütün piramitlerdeki mezarlar mö açılmış olmasına rağmen tutankhamon'un mezarı 1920 li yıllara kadar açılamamıştır.araştırmaya katılan ekibin büyük çoğunluğu açıklanamayan sebeplerle ölmüştür.araştırmalar sonunda kesin bir sonuca varılamasada ölümlere neden olarak süperbakterinin üremesi için çok uygun bir ortam olan mezarlığın içindeki havayı soluyanların bakteriyi vücüduna aldığı ve öldüğü yada zehir konusunda çok ileri olan eski mısır'da firavunun mezarının iç duvarlarının boyasının zehir karışımıyla yapıldığı ve bunun sonucunda da ölümlerin gerçekleştiği öne sürülmektedir.
bunlar mantıkla açıklanabilenler. peki buna ne demeli,
tutankhamon'un mezarının ingilizlerce bulunuşunun yıldönümlerinden birinde tutankhamon'un mezarından çıkan altın mask ingiltere'ye gönderiliyor.uçakta uçuş ekibinden birisi maskın bulunduğu kutuya şakayla vuruyor.sonrasında adamın kutuya vurduğu bacağı sebepsiz şekilde çok kötü kırılıyor ve 6 ay alçıda kalıyor.uçuşta görev alan iki pilot hersene uçuş tarihinde kalp krizi geçiriyor ve kalp krizinden ölüyorlar. ****
m.ö 1333-1323 yılları arasında hüküm sürmüş firavun. mezarı 1922 yılında ingiliz arkeolog Lord Carnarvon tarafından bulunmuştur. mezarından mısır tarihini aydınlatan belgeler ve çok değerli sanat eserleri çıkmıştır.
tut: bilgelik tanrısı
ankh: yaşam ve yaşamın anahtarı
amon: mısır mitolojisinde tanrıların tanrısı şeklinde kullanılan vurgu.
yapılan otopsi incelemeleri sonucunda yaşının yaklaşık 18-19 olduğu varsayılan mısır firavunu. ölümü ardından geçen yıllara ragmen açılan mezarı sonrasında araştırmalarda bulunan yaklaşık 22 kişinin tıbbi yetersizliklerden dolayı ölüm sebepleri bilinmemekte ancak mezarı yakınlarında bulunan bazı yazılar durumun gizemini bir daha oraya koymaktadır. bu denli kayıpların sebebinin çok uzun zamanlardan gelen bir lanet olduğuna şüphe yoktur.
çocuk firavun olarak da bilinen mısır'ın önemli firavunlarındandır. erken yaşta öldüğü için mezarı diğer firavunlar gibi krallar vadisindeki yerinde değildir. gizli mezar yapılmıştır. bu yüzden mezarının bulunması çok uzun zaman almıştır. her ne kadar gizli kapaklı mezara yerleştirilse de mezarından çok fazla değerli eşya çıkarılmıştır. tutankamon'un ardından gelen firavun, onun adını tarihten silmeye çalışmışsada başarılı olamamıştır. bazı kaynaklarda, nefertiti'nin üvey oğlu olduğu da yazılıdır.
Akhenaton'dan sonra Amon rahiplerinin etkinliklerini arttırmalarına doğrudan katkısı olduğundan saygınlığı büyüktür. üstelik çok genç bir yaşta ölmesi mezarı için hazırlıkların henüz tamamlanmasına fırsat vermemişti. o yüzden rahipler onun mezarını hızlı bir şekilde tılsımlar ve değerli araçlarla cömert bir şekilde beslemiştir. Mezarının Carter tarafından bulunuş hikayesi oldukça ilginçliklerle doludur. elbette mısırlıların mezarları içindeki zenginlikler yağma edilmesin diye çeşitli tılsımlarla korumaları bilinmeyen bir şey değildir.
mısırın zengin çocuğu!Arkeolojik kazılara inanılmaz yatırımlar yapan bir asilzade ile son umudu olan bir araştırmacıya şöhret kapısını açmıştır lahitinin bulunması.
insana bu dünya buna da kalmamış be! dedirtir. Labirent içinde labirent ulaşılması zormuş serseriye,değmez