--spoiler--
Türkiye’nin turşu ihracatı 2020 yılında yüzde 23’lük artışla 277 milyon dolara ulaşarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Türk turşu sektörü ihracat artış hızını, 2021 yılı ocak-mayıs döneminde de yüzde 24’lük artışla 88 milyon dolardan 109 milyon dolara taşıdı. Vücutta bağışıklık sistemini güçlendirdiği için pandemi döneminde yıldızı daha da parlayan turşuda 2021 yılı sonunda 350 milyon dolar ihracat hedefleniyor. Ege Bölgesi, Türkiye’nin turşu ihracatından yüzde 81’lik dilimle aslan payını alıyor. https://www.sozcu.com.tr/...racat-hedefliyor-6508441/
--spoiler--
Salatalık turşusu favorim, böyle minik minik olacak kütür kütür yiyeceksin. Tarhana çorbası ve kuru fasulye ile efso gider. Of canım çekti be. Mutfağa dadanıp yesem mi ki ya.
Bütün dünya'nın turşusu içerdiği probiyotik bakterilerden dolayı sağlığa faydalı etki yaparken
Yağ yakımı, metabolizma hızının artırılması, bağırsakların düzenli çalışması gibi avatanjlara sahipken;
Bizim oranın turşusu (Amasya) iştah açıyor, turşunun hevesiyle iki kap yemek fazladan yedirip yarım somun ekmek gömdürüyor.
Kilodan başka da bir faydası yok.
Kaç defa dedim ananeme su turşunun tuzunu azaltıp probiyotiğini arttır diye.
Benim için dünyada en güzel anannemin yaptığı yiycektir. Tartışmasız her yemekle güzel gider. Özelikle nohut-pilavla güzel gider. Domates,havuç,salatalık,biber,lahana gibi bir sürü çeşiti vardır.
Ben bunun fabrikasyon değil de ev yapımı olanlarına hastayım.
Annemle anneannemin yaptığı karışık turşu var. Kış mevsiminde müptelası oluyorum. Aklınıza gelebilecek her şeyin yanında yiyebilme potansiyelim var.
içinde en sevdiklerim; yeşil domates, karnabahar, lahana, havuç.Tatlı biber turşusunu da severim ama böyle karışık turşunun içinde olmayacak. Ayrı bi şişede sadece ince sivri biber olacak. Salatalık zaten bi klasik söylemeye gerek yok ama onu da gene ayrı ve en küçük olanlarından seviyorum. işin güzel tarafı, bizimkiler hep bu sevdiklerimden yapıp, bana ulaştırıyorlar.
Sabah sabah turşuya övgü, mutfakta görünce aklıma geldi. *