turkler in cabuk unutmasi

entry5 galeri0
    ?.
  1. türkler in bir ay önceki gündemi bile hatırlamaması. dış kaynaklı medyanın insanlarımızı hipnotize etmesi ile meydana gelen olaydır. çok değil bir kaç ay önce fransa yı protesto etmek için boykot kararları felan alındı ama bugün görüyoruz ki herkes bunu unutmuş, çatır çatır fransız malları alıyor. böyle sayıları milyonları aşan unuttuğumuz olaylar var.
    (bkz: sabah entrysi)
    0 ...
  2. ?.
  3. hepimiz ermeniyiz diyecek kadar geçmişini unutan bir toplum.

    fransa'yı neden protesto ediyoruz lan o zaman demek geçiyor içimden.
    1 ...
  4. ?.
  5. -yoktur öyle bir şey
    +ne yoktur abi?
    -nasıl ne yoktur?
    +dedin ya yoktur
    -ne zaman?
    +demin
    -kim?
    0 ...
  6. ?.
  7. alev alatlı schrodinger'in kedisi adlı kitabında, tıpkı insanlardaki nörolojik bir sorun olan hafıza kaybının tolplumlarda da görüldüğünü söylemiştir ve buna "toplumsal afazi" demiştir. türk halkı afazik bir toplumdur ona göre. bunun nedenleri ile ilgili düşünceleri:


    "Bunun baş nedeni, çok farklı dünya görüşlerinin, çok farklı değerlerin çok farklı inançların üst üste, bir yaşam boyuna sığacak kadar kısa bir sürede gelmesi. Sonuçta bu bir tahribata yol açtı ve beyinlerin kortikal lisan alanları boşaldı diye düşünüyorum. Mesajlar öyle bir kaos yarattı ki, toplumsal beyin kodlayamadı, doğru düzgün formatlayamadı kendisini. Ve bu format tamamen kaotik bir hale geldi. Formatlanamayan bir disket gibi, yerine koyduğunuz zaman çalışmıyor.

    1950'ler göç zamanı. Kırsal kesimin inançları ve değerleri ile kendisine kurduğu bir dünya vardı. Zaten toplumun yüzde 70'ı kırsalda yaşıyordu. Şehre göçle birlikte bu dünyanın darmadağın olduğunu görüyoruz. Değerler, adetler, inançlar ciddi bir değişime uğradığı için insanların çocuk gibi şaşkınlığa sürüklendikleri bir dönem. Sonra eğitim sistemindeki pozitivist anlayış var, ki bu pozitivizm bütünüyle dini esaslar üzerinde organize edilmiş bir dünya görüşünü alıp birdenbire insanı hiçe indirgeyen, Allah'ın kulu olarak bile işe yaramadığı bir yeni konuma itti. Herşey yeniden sorgulanmaya başlandı. Arkasından bir sosyalist aşama geldi bu ülkede. Bu sefer ateizmle kol kola giden bir sosyalist aşama oldu. Bu sefer Allah kavramından da toptan vazgeçmek gerektiği gibi bir durum ortaya çıktı. Derken 80'ler geldi. Liberalizm, köşeyi dönme felsefelerinin, kara paranın hiç de öyle korkulacak şeyler olmadığı düşüncesi meşrulaştı. Şimdi de tek kutuplu bir dünya var. Artık neredeyse Türklüğümüzden vazgeçecek bir aşamaya geldik. Ve tüm bu değişiklikler bir ömre sığacak kadar kısa bir sürede oldu. Tüm bunları bir kenara bırakalım, sadece enflasyon bile afazik olmaya yeter. Bir ömürde metelik, kuruş, lira, bin, milyon, trilyon gibi kelimelerin hepsini tanıdık. Etrafa bir dikkat edin, artık insanlar tek kelimeyle konuşmaya başladı. Bir diyor, beş diyor. Artık karşı taraf onu ferasetine göre anlayacak. Bu esas itibariyle iletişimsizlik demektir"
    1 ...
  8. ?.
  9. ülkenin aşırı hareketli bir gündeme sahip olmasından kaynaklanır.

    örneğin akıllara zarar bir yolsuzluk açığa çıkıyor iki gün ülke çalkalanıyor insanlar ışık açıp kapatıyorlar.
    üçüncü gün başka birinin yolsuzluğu ortaya çıkıyor.başlıyoruz onu ayıplamaya.
    derken sadece zincirin son halkası akılda kalıyor.bugün için (bkz: hrant dink)

    nedeninden çok sonucu vahim bir halk hastalığıdır.
    (bkz: her halk hak ettiği şekilde yönetilir)
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük