yıllarca bünyemizde tutup* sonradan koptuğumuz, daha sonra da destek verdiğimiz*, yanında olmaya çalıştığımız* kosova'nın özgürlüğüne ilk adımlarında yanında olmak anlamına gelir. umarım hayırlı olur.
yillarca erbakan'in simsarlari tarafindan somurulmesine aldiris etmeden kosova'nin bagimsizligi için elinden geleni yapan turkiye'nin,
amerika'dan talimat gelmesini bekleyip akabinde babadan onay çikinca hiç vakit kaybetmeden tanimasi.
burda bir yerde bir yanlislik var ama cozemiyorum.
padisahimiz alem fenah efendimize danismak gerekir diycem ama oradan da sana ne lan diye bir cevap gelmesinden çekiniyorum.
tc sınırları içerisinde etnisite problemi yaratmayacak durumdur; ancak kuzey ırak kürt federasyonu açısından sorun çıkarabilir; hatta o durumla bile benzeşmez çünkü kosova etnik unsurları sebebiyle sırbistan dan ayrılmış gözükse de aslında kosova yahut kosovalı diye bir ırk olmadığından ve üç karış toprakta altı etnik grup yaşadığından tek bir etnik öğenin ön planda olduğu bir bağımsızlık savaşı yoktur ortada.
bazılarının ülkemizdeki kürtlerle ilişkilendirmeye çalıştığı olay.
biz kosovalı'lara yapılan zulümlerin kaç tanesini uyguladık hala kardeş diyebildiğimiz kürtlere???
kosova'nın tanınması karşılığında kktc'yi tanıtmak amaçlı düşünülen olay.
efendiler kosova etnik kökene dayalı bir bağımsızlık hareketinin sonunda ortaya çıkmıştır. şimdi türkiye bu ülkeyi tanıyacak biz de alkışlayacağız değil mi?
alkışlayan eller kırılsın!
yarın öbür gün türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde bir kısım lavuk kalkar da "biz de bağımsız olmak istiyoruz" derse ne diyeceksiniz? ulan adama sormazlar mı;
"-etnik kökene bağlı bağımsızlığı 2008 yılında sen desteklemedin mi? şimdi giren çıkan ne ?"
kosova yeni bir yola giriyor. şu anda yanında, kendisine destek olmak, uzun vadeli iyi ilişkileri de beraberinde getirecektir. türkiye her ne sebeple olursa olsun, kosova yı tanımalı ve sadece bununla yetinmeyip, doğu bloğunda sözünü geçireceği her ülkeyi kosova ya destek olmaya kanalize etmelidir.