turkiye nin brut borcunun 403 milyar tl olmasi

entry27 galeri0
    ?.
  1. ?.
  2. rte bu durumu muhtemelen şöyle değerlendirecektir;

    "sevgili kardeşlerim, biz geldiğimizde türkiye'nin dış borç stoğu 161 trilyon liraydı. ** dikkatinizi çekiyorum 161 trilyon lira. şuan ne kadar? 403 milyar liracık. 161 trilyon lira nireee, 403 milyar lira niree."
    5 ...
  3. ?.
  4. "net 300 milyar dolar vereyim, tiko para hacı" deyip kapatmak istediğim borçtur.
    5 ...
  5. ?.
  6. ?.
  7. ?.
  8. mustafa kemal'den sonra ülkenin nasıl *mına korumculuk oynayan sözde başbakanların eseri olan borçtur.
    2 ...
  9. ?.
  10. ?.
  11. ?.
  12. ?.
  13. turgut özal'ın ülkeye yaşattığı o çok meşhur "refah" var ya hani, odur işte. gerçi haklarını yemeyelim arkasından gelenler de az ırzına geçmedi memleketin. icraatin içinden, vatandaşın anal yollarından...
    0 ...
  14. ?.
  15. ekonomiden anlamayan insanların ısrarla panik yaptığı ama gerçekleri bir türlü anlayamadığı borç durumu. cia'nin bütün ülke borçlarını sıraladığı listeye bir göz atın:

    https://www.cia.gov/libra...k/rankorder/2079rank.html

    ama borçlar da tek başına bir ülkenin borç durumunu açıklamakta yeterli değil. o ülkenin milli gelirine oranı daha önemlidir. türkiye dış borç/milli gelir oranında da dünyada 60.-70. sıralardadır ve borç durumu çoğu avrupa ülkesinden daha iyi durumdadır.

    ayrıca bütün bunlara ilaveten her ülke borçlu olduğu kadar alacaklıdır da. sonuçta borçlar mars'tan alınmıyor. türkiye'nin de milyarlarca dolar verdiği krediler, borçlar var. türk bankaları da boş durmuyor. bu yüzden paniğe gerek yok. türkiye'nin borcu kontrol altındadır.

    edit: akp'yi savunmuyorum, hayatımda akp'ye hiç oy vermedim. ama dünya ekonomisinde bir ülke büyüyorsa çoğu zaman borcu da artar, alacakları da artar. dış ticaret hacmi büyüyen ülkelerin borçları hep artar ama alacakları da artar.
    4 ...
  16. ?.
  17. ekonomisi, sanayisi, üretim gücü ihracat gücüyle, borcunu istediği zaman ödeyebilecek kapasitede olan ülkeleri çıktığımızda türkiye 1. sıraya oturmaktadır.
    kimse bizi geçemez.
    1 ...
  18. 0.
  19. 1.
  20. bakın şu devlete onun borcuda bilmem ne kadar falan da filan diye açıklama gelecektir hükümetten. (bkz: pollyannacı hükümet)
    0 ...
  21. 2.
  22. muhtemelen bu gelişmeyi başbakanımız "önemli olan sayısal büyüklüğü değil milli gelire oranıdır" şeklinde yorumlayacaktır.
    1 ...
  23. 3.
  24. Aynı zamanda bu rakamlar ülkelerin kredibilitelerini de gösterir ki bu bakımdan ürkülmemesi gereken rakamlardır. Mesela listenin 23. sırasında olan Türkiye, listenin bilmem kaçıncı sırasındaki bir Afrika ülkesinden daha borcunu ödeyebilir bulunmuştur ki bu borç ona verilmiştir. Şimdi düşünün Mali Maliye Bakanı gidip IMF'den veya Dünya Bankası'ndan 20 milyar dolar borç istesin. Bir de aynı tutarı Türkiye istesin. Tabii ki bu konuda Türkiye daha cazip bir yatırım olarak adlandırılıp, bu ülkeye para satılacaktır. Yani kısacası, korkulacak bir şey yok. Korkulacaklar için;
    (bkz: Cari Açık)
    2 ...
  25. 4.
  26. 5.
  27. 6.
  28. 7.
  29. 8.
  30. son 55- 60 yılın aynı tip ekonomik planlı! hep aynı siyaseti yapan merkez sag partiler tarafından yönetildigi düsünülürse bizlere mesaj veren haberdir.
    (bkz: degisim sart)
    0 ...
  31. 9.
  32. demokrasi yıldızlarının işidir.

    yoksa meteor mu demeliydim?
    1 ...
  33. 10.
  34. enerjimizi gereksiz konularla yormak yerine daha çok çalışmak , üretmek gerektiğinin göstergesidir.
    0 ...
  35. 11.
  36. ülkeyi soyan ipneler cukkayı doğrultmuşken ben neden eşşek gibi çalışıp onların borcunu ödeyeyim? dediğim durumdur. buradan ülkeyi doğrudan ya da dolaylı soyan ipnelerin götüne koyayım. evet buradan.
    1 ...
  37. 12.
  38. bazı yazarlar tarafından akp iktidarıyla oluştuğu unutulmuş olan. birde bu yazarların atatürk'ün dış borç ile ilgili görüşlerine laf edenlerinden vardır ki..*
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük