cesitli hukemetlerce denenen egitime yeni bir acilim getirme amacli girişimler serisinin bir parcasi olan universite sayısı artirma, her ile bir universite acma olayi. amac guzel gibi gorunsede yeterince populist yaklasimla olayin ele alinmasi, ve gecmisteki ornekleri (bkz: turkiye de rektorsuz universite olmasi)...vb. nedenlerle korku ile takip ettigim eylem.
ilk etapta kulağa çok hoş gelen ama detaylı düşününce çokta hoş olmadığı görülen eğitim seferberliği. üniversite okumak, eğitim almak çok güzeldir ama mezun olduktan sonra tahsilli işsizler ordusuna katılmak hiçte güzel değildir. önce iş hayatı yapılandırılmalı sonra yeni eğitim alanları açılmalıdır. günümüzde yeni üniversiteler açmak demek tahsilli işsizler ordusunun genişlemesi demektir.
herkesi üniversiteye sokma gibi derdimiz var nedense. bu da üniversitelerdeki kaliteleri bir hayli düşürüyor ama hala üniversite sayısı arttırılması düşünülüyor. üniversite bilim yuvası olması gerekirken sadece lisenin biraz daha gelişmiş haline geldiğinde orda yetişen insanların da vasıfsız olması şaşırtmamalı açıkçası.
eğitim kalitesinin düşmesiyle doğru orantılıdır.
üniversitenin dört duvardan ibaret olmadığının bilincine varılmalıdır öncelikle.
alt yapı oluşturulmadan, eğitim verebilecek öğretim üyesi yetiştirilmeden açılan üniversitenin kime ne faydası olabilir ki?
saçmalıktır.mevcut üniversiteler adam gibi öğretim yapamazken açılacak yeni vakıf üniversitelerinin varlığı birilerinin bundan pay aldığının göstergesidir.
tüm türkiyede değil de gerekli yerlerde yapılırsa yararı olacak işlemdir, misal istanbulda adım başına bir üniversite düşmektedir istanbulda üniversite kurmak gereksizdir, lakin doğu illerimizde üniversite sayısı dolayısıyla okumuş insan sayısı çokça azdır, ayrıca üniversitenin yanına bir de fabrika açılırsa yeme de yanında yatlık bir durum olur, özelleştirmeden gelen paralarla gemicik yerine böyle şeyler yapılsa ne de hoş olurdu.
afedersiniz aşağılamak gibi olmasın ama van yüzüncü yıl üniversitesi nakış öğretmenliğinin kontenjanı 1.000.000 olsa ne olur ki?
şuanda mezun olanlar iş bulabiliyor mu ki daha fazla mezuna ihtiyaç duyulsun?
bence yök,meb adam akıllı bir plan dahilinde meslek liseleri konusuna eğilmeliler..
çünkü bu ülkenin elektronik mühendisinden ziyade elektrik teknikerine ihtiyacı var.