devletin eğitim kurumları yeterli eğitimi vermediği halde öğrencileri çok zorlu bir şekilde sınava hazırlanmaya zorladığından öğrencilerin dershanelere yığılmasının sonucudur.
dersanelere yapılan yatırımlar türk eğitim sistemine kazandırılsa idi eğitim daha fazla gelişebilirdi. bir kaynağa göre son 15 yılda yaklaşık 34.5 milyar dolar harcanmış dershanelere. dershane sahipleri köşeyi dönerken garip memur geçinme derdiyle yanıp tutuşuyor. okulların 3 kuruş kömür masrafından şikayet eden veliler gözlerini kırpmadan binlerce lira verebiliyorlar dershanelere; ne olduğunu bilmeden, lise boyunca vasat olan öğrenciyi dershaneye gönderek süper performans çıkaracağını bekleyerek.
tamam. büyük bir çoğunluk dershaneler sayesinde kazanıyorlar öseseyi. ama günden güne artan, kulelere sığmayan dershaneler eğitim vermekten çok pazarlamaya yönelik olunca binlerce sıfır çeken öğrenci görüyoruz. buna bir de ailelerin statü endişesiyle çocuklarını dershanelere göndermeleri eklenince devasa cirolu bir sektörle karşılaşıyoruz...
sadece seçim zamanlarında şaklaban liderler taradından öne sürülen öss kalkacak zırvası sırf bu dershane sektörü yüzünden gerçekleşmeyecektir.
"devletin eğitim kurumları yeterli eğitimi vermediği halde öğrencileri çok zorlu bir şekilde sınava hazırlanmaya zorladığından..." mecburen geldikleri ama onların da iddia ettikleri eğitimi veremedikleri çılgınlıktır.