bunların dışında milli maçlar ve derbilerde de gündem bir anda futbola kayar. bir nevi türk halkının uyuşturucularıdır bunlar. bunları gündeme getirenlerde torbacı sıfatını hakederler.
ulke topraklarinin yabancilara satilmasi, en gerekli tesislerin satilmasi, butun kamu kurumlarinda badem biyiklilarin kadrolasmasi, kuplerin doldurulmasi, gizli toplantilarla ozellestirmeler ve ihalelerin paylastirilmas ve bilimum olaylarin uzerine gidilmemesi ve unutturulmasi için en guzel ortam.
cumhuryet kurulduğunda laik bir ulus devlet düşlenmişti. pkk ve kürt sorunuyla ulus devlet paradigması iflas ederken, siyasal islamın yükselişi ve iktidarı ele geçirmesiyle de laik devlet paradigması iflas etmiştir. geçmiş olsun.
aslında sorun dahi olmayan, tamamen bireyleri ilgilendiren bir tercih, özgürlük edimi olan (olması gereken) 'başörtüsünün' kimi az beyinlilerce birilerinin kendini milletin üstünde gördüğü yarı-faşist erklerine hakaret, tehdit sayılması nedeniyle ironik-sembolik de olsa haklılık payı olan varsayım.
ülkenin asıl gerçeklerine gözlerini kapatmaya müsayet halkımızın alet olduğu durumdur.
sokakta ikinci bir iş arayan memurları, ekonomik açıdan dibe vurmuş ülkemizin durumunu, huzur evlerinde dayaktan ölen yaşlılarımızı, töre cinayetine kurban giden kızlarımızı ne çabuk unuttuk!
"gelin 'hem ulusalcı hem solcu hem de başörtüsü karşıtları' birleşelim, sadece türbanı konuşalım" diye bir çözüm önerisi de aysel tuğluk tarafından getirilmiş durum. böylelikle sadece türban konuşulmuş olur.
satılan topraklarımızın unutulması.
cumhuriyet tarihi boyunca yapılan borcun 5 yılda 2 katının yapılışının unutulması.
aç ve sefil esnafların,
her gün ölen onlarca sigortasız işçinin,
yoksulluk sınırının asgeri ücretin yarısı oluşunun,
yapılan maaş zamlarının 1 kilo portakal almaya anca yettiğinin,
ekmeğe 1 yıl içinde %100 zam gelişinin,
elektriğe, doğal gaza vs vs gelen zamların
unutulmasına neden olan olaylardır.
polis şiddeti, ırkçılık, 301. madde, yeni anayasa, işsizlik, askeri ücretin, yoksulluk sınırı tutarının dörtte biri olması gibi sorunları gölgede bırakır.